Gasztrokulturális kalandozás jazzel fűszerezve
Kultúra

Gasztrokulturális kalandozás jazzel fűszerezve

Egy héttel ezelőtt a Swing Angels fellépésével kezdődött meg az a programsorozat, melynek mostani állomásaként a Timeless Jazz Trió + „Á” formáció koncertjét hallgathatta meg a közönség. A zene mellet a finom ételek is komoly szerepet kaptak az est során.

A Timeless Jazz Trió alapítója, Bende Béla örömmel beszélt arról, hogyan készültek a mostani koncertre, s miként alakult ki a zenekar jelenlegi felállása.

- Eredetileg öten voltunk a formációban, viszont ebből hárman vidékiek, akikkel sajnos meg kellett szakítanunk a közös munkát. Legnagyobb örömünkre visszatalált hozzánk Lóri, valamint sok-sok évnyi kihagyás után Ági ismét elkezdett énekelni, ő is csatlakozott hozzánk. Mindig is az volt a koncepció, hogy női énekesünk legyen, Ági személyében megtaláltuk, akit kerestünk. Egy teljesen új repertoárt voltunk kénytelenek összeállítani, de ez egyértelműen a javunkra vált. Régi dalokat is hoztunk, de viszonylag új slágereket is a saját szánk íze szerint formáltunk át, ezt mind hallhatja ma a közönség – fejtette ki Bende Béla.

A formációban az „Á”, Horváth Ágnest jelöli. Mint mondja, sok évig nem énekelt, ez a zenekar azonban ismét meghozta a kedvét ahhoz, hogy közönség elé álljon.

- A karantén alatt sajnos nem tudtunk próbálni, a zenekar fő motorját, Bélát óvtuk minden körülmények között. Most végre lehetőségünk nyílt fellépésekre is, ez nagyon jó dolog. Úgy érzem, könnyedén beilleszkedtem a zenekarba, ez főként annak volt köszönhető, hogy mindenki végtelenül segítőkész velem. Ők képzett zenészek, én nem, de könnyedén megy a közös munka. Imádom ezt a stílust, ezt a zenét, amit ők játszanak – tudtuk meg Ágnestől.

- Abszolút hosszútávra tervezek a zenekarral, bízom abban, hogy ők is így gondolkodnak velem kapcsolatban. A célom az, hogy egyre több, egyre újabb számokat tudjunk felvenni a repertoárunkba, amiket aztán reményeim szerint remek hangulatú koncerteken játszhatunk majd el a zeneszerető közönségnek – mondta Papp Lóránt, billentyűs.

A hangulatos jazz zene mellett a gasztronómia is nagy hangsúlyt kapott, hiszen a kellemes slágerek hallgatása közben sok-sok finomságot kóstolhatott meg a publikum.

A koncertről a Halas Tv Kultúrkép magazinjában láthatnak majd egy bővebb összefoglalót az érdeklődők.