Gitárok hangja szállt Fehértón (galéria)
Kultúra

Gitárok hangja szállt Fehértón (galéria)

Idén is megrendezték az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Gitártábort, aminek szokás szerint Kunfehértó adott otthont. A főszervező, Nánai Ádám azt mondja, jó látni a lelkes fiatalokat, és egyben megnyugtató is, hiszen nagy valószínűséggel biztosítva lesz a jövő gitáros generációja is a térségben.

Közel egy héten keresztül zajlott az egyik kunfehértói üdülőben a 2018-as Gitártábor. Kicsik és nagyok közösen muzsikáltak, a programok pedig most is változatosra sikerültek.

- Tizenegy jelentkezővel tudtuk megtartani az idei tábort. Ez teljesen optimális létszám, hisz akár közös zenélésre, akár csoportos foglalkozásra is lehetőséget nyújt. A hét folyamán dalokat tanultunk, sőt egy videoklipet is forgattunk, amihez még a háttereket is a résztvevők rajzolták meg. Igen vegyes összetételű volt az idei tábor, hiszen kisiskolásoktól a felnőttekig mindenki korosztály képviseltette magát. Örömmel mondhatom el, hogy mindenki nagyon lelkes volt, én pedig büszke vagyok rájuk, hiszen remek kis csapattá kovácsolódtunk a napok során – nyilatkozta a főszervező.

A Gitártábor résztvevői között volt olyan fiatal, aki már évek óta visszatérő vendége a programnak.

- Nyolcéves koromban vettem először gitárt a kezembe, azon a nyáron pedig már itt voltam a táborban. Ennek már ötödik éve, de minden tábor valamiért más és más volt. Az ideiben az tetszett a legjobban, hogy együtt zenélhettem a különböző korosztályba tartozó gitáros társaimmal. Nagy szeretettel fogadtuk az új tagokat, a régiekkel pedig szinte már családtagként köszöntöttük egymást. A megtanult dalok egytől-egyig jól sikerültek – árulta el Hegyi Míra.

A Gitártábor záróestjén, a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan tábortüzet gyújtottak. A szervezők ide elhívták a résztvevő gyermekek szüleit is, akik büszkén hallgatták meg csemetéik muzsikáját a fehértói éjszakában.

Még több cikk

Dallista március 10-re

Dallista március 10-re

Zöld versmondók

Zöld versmondók