Gyermekbarát könyvtár
Kultúra

Gyermekbarát könyvtár

Az Őszi Könyvtári Napok kiskunhalasi programjai a gyerekeknek is kínáltak tartalmas időtöltést. Gulyás László vándormuzsikus Kiskunfélegyházáról látogatott el városunkba, hogy ismeretterjesztő, interaktív előadással szórakoztassa őket. A hétvégén pedig a játszóházban papírból kis állatfigurákat is készíthettek szüleik és kísérőik segítségével. 

Gulyás László a magyar nyelv területét járja be műsoraival. Érdekes történeteket és népi hangszereket hozott a Martonosi Pál Városi Könyvtárba. A nézőtéren óvodások és kisiskolások foglaltak helyet. - Muzsikával és mesével teli műsorral érkeztem. Több mint 20 éve járom az országot és játszom a gyerekekkel. Interaktív az előadás. Nem mesemondó, hanem mesejátszó vagyok – tudtuk meg az előadótól. 

Az Őszi Könyvtári Napok zárónapján, szombaton pedig játszóház várta a gyerekeket és családtagjaikat, kísérőiket. A kicsik az őszi mesékben megjelenő kis állatok figuráit készíthették el. - Népszerű volt a süni és a vakond. Készítettek még füzéreket, őszi levelekkel és masnikkal díszített tököket. Tették mindezt őszi mesés könyvek jelenlétében, lapozgatásával – fogalmazott Tóthné Felföldi Zsuzsanna gyermekkönyvtáros, igazgatóhelyettes. 

Még több cikk

Pánsíp fókuszban

Pánsíp fókuszban