Illusztrációk a Közösségek Házában
Kultúra

Illusztrációk a Közösségek Házában

Újabb kiállításnak ad helyet a Közösségek Háza. Február 13-án Illusztrációk címmel nyílik meg Ábrahám István tárlata. Az ünnepélyes megnyitóra este hat órakor kerül sor, a belépés természetesen ingyenes.

Ábrahám István Hódmezővásárhelyen született, de gyermekkorát Halason töltötte. 1995-ben érettségizett a szegedi Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában alkalmazott grafika szakon. 2000-ben diplomázott a budapesti Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Szabados Árpád osztályában. 2001 óta Szegeden él. A Mozaik Tankönyvkiadónál dolgozik grafikus illusztrátorként.

Több egyéni és csoportos kiállításon is részt vett. Magáról így ír: „A ma használt digitális grafikai megoldások számos formájával foglalkozom, szabadkézi és vektoros rajzok, grafikák, illusztrációk készítésétől a kiadvány- és arculattervezési feladatokon túl a 3D modellezéssel előállított fotószerű látványtervek előállítását, valamint egyszerű animációk készítését is vállalom. Az egyediség mellett törekszem a modern trendekkel lépést tartani.”

A halasi művészcsaládból származó alkotónak nem első kiállítása nyílik a Közösségek Házában csütörtökön 13-án 18 órakor. A kiállítást átadja a közönségnek egykori rajztanára, Baráth József.