Kaviár és lencse (galériával)
Kultúra

Kaviár és lencse (galériával)

A halasi őszi színházi évad második előadását november 6-án este tekinthette meg a közönség a Városi Filmszínházban. A Kaviár és lencse című vígjátékot a Pesti Művész Színház mutatta be a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében.

Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi komédiája nagy sikert arat, amerre játsszák. Így volt ez Kiskunhalason is, ahol önfeledt pillanatokat adott e darab a nézőknek. A történet Nápolyba repítette a közönséget erre az estére. Leonida Papagatto szélhámos, főállású „vendég” tartotta kezében az események szálait.

- Annyira azért nem negatív ez a karakter. Egy megélhetési bűnöző családapáról van szó, aki gengszterfőnökként a családot irányítja és dobja ki a feladatokat mindenkire, még a baráti körének is, meg még a szomszédot is belevonva a kereskedelembe, az adásvételbe. Betekintést nyernek a nézők ennek a közép- vagy még annál is alsóbb osztályban élő családnak az életébe és egy kicsit talán még tudnak is azonosulni ezzel az emberrel. Nagyon színes személyiség. Nagyon választékosan, szinte színházi nyelven beszél és teszi a fejét a családja előtt az urizálással. Alapvetően nem negatív figura, lehet vele azonosulni, de nagyon nagy feladat. Főleg zenés darabokban játszom, nekem nincs nagy múltam a prózai színházban. Igazából ez az első ilyen prózai főszerepem – mondta Egyházi Géza.

Valeriát, Leonida párját Fogarassy Bernadett alakította. Úgy fogalmazott, mindig arra törekednek, hogy olyan vígjátékot mutassanak be, ami a közönségnek kikapcsolódást jelent és örömteli, felhőtlen szórakozás.

- Én játszom a feleséget. Ez nem főszerep, viszont végig jelen vagyok. Jó játszani, nagyon szeretem. Most nem magamnak, hanem a színháznak választottam ezt a darabot. Nagyon tetszett, hogy eltér a legutóbb bemutatott daraboktól. Ez nem egy ajtócsapkodós, viccelődős előadás, annál komolyabb vígjáték.

Sáfár Anikó Helena Vietorist személyesítette meg. A nagyvilági hölgy karakterét egy kicsit keménynek tartja.

- Egy bárónő, aki ellenőrzi, hogy a pénze hova kerül. Erről szól az én szerepem. Utánanéz a dolgoknak, amúgy jótékonyságra használja fel a vagyonát.

Borbáth Ottília ezúttal Matild, Leonida testvére szerepében lépett színpadra. A családban neki van munkahelye.

- Ő a WC-s néni, ahogy a mi köreinkben mondják, ez a ziccer szerep. Matild minden turpisságban részt vesz. Nagyszerű szerep, nagyon szeretem – mondta.

Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Dallista március 10-re

Dallista március 10-re

Zöld versmondók

Zöld versmondók