Ki lesz idén az Év hangja?
Kultúra

Ki lesz idén az Év hangja?

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Halas Televízió stábja a Pont Karaokeversenyt. Míg az előző évadokban nagyjából egyenlő arányban voltak helyi és az ország más településeiről érkező énekesek, idén érdekesség, hogy a nevezők 80 százaléka nem a kistérségben lakik. Az már most látszik, hogy nagyon erős lesz az idei mezőny.

Budapest, Kecskemét, Szeged, Pécs, Salgótarján. Az a közös ezekben a városokban, hogy mindegyikből érkezett énekes a XI. Pont Karaokeverseny előválogatójára. A Halas Televízió stúdiójában több körben mérték össze tudásukat az előadók. A zsűriasztalnál az első fordulóban Szarvas Panni, a Napos Oldal zenekar énekesnője és Csorvási Zoltán, a Lyra együttes alapítója foglalt helyet.

Sorra érkeztek a stúdióba a versenyzők, akik most egy-egy rövid részletet adtak elő versenydalukból. A slágerek elég szerteágazó stílusúak voltak, hiszen a rocktól kezdve a jazzen át egészen a rapig minden képviseltette magát. Az ítészek hasznos tanácsokkal látták el az indulókat, ahol kellett korrigáltak, hogy a döntőben még jobb formájukat tudják mutatni az énekesek.

Végül 17 produkciót juttattak be a fináléba, melynek felvételére most vasárnap, október 20-án délután kerül sor a Halas TV Bethlen Gábor téri szerkesztőségében. A tét nem kicsi, most is sok értékes nyeremény vár a legtehetségesebb előadókra. A fődíj egy saját lemez elkészítésének a lehetősége, melyet a Bendegúz Hangstúdióban készíthet majd el az évad győztese.

fotó: Csóti Gábor, Szőri Attila