Kiemelt arany minősítés a sziládys legényeknek
Kultúra

Kiemelt arany minősítés a sziládys legényeknek

Szombaton rendezték meg Érden a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű országos népdaléneklési minősítő verseny országos döntőjét, ahol a Szilády Áron Református Gimnázium csoportja kiemelkedő eredményt ért el. Ezt a versenyt már sok éve rendezi meg az Oktatási Hivatal. Nem titkolt célja a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a népdaléneklés elterjesztése, a kodályi és bartóki hagyományok ápolása, az önálló előadásmód fejlesztése.

Remek eredményről kapott hírt szerkesztőségünk. Andáné Vastag Andrea tanárnő és Vladár Károly tanítványai kiválóan szerepeltek a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű énekversenyen Érden. Mint megtudtuK, a megméretés rrangját jól mutatja, hogy a fővédnöke Kodály Zoltánné és a védnökök között megtalálható Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes is. Az országos döntőbe több fordulón keresztül lehetett bejutni, Érdre csak az igazán kiváló tanulók és csoportok juthattak el. Büszkék lehetünk a Szilády Áron Református Gimnázium legényeire.

A közel 500 diák három korcsoportban és három kategóriában mutathatta be a produkcióját. A halasi fiatalok az énekegyüttes kategóriában szerepeltek és végül a Bata Márton László, Bata Vince Péter, Erdődi Imre, Kumich Áron, Szabadi Ármin, Tornyai Miklós Ádám, Tóth Patrik összetételű együttes „Kiemelt arany” minősítést kapott.

Még több cikk

Itt a friss dallista

Itt a friss dallista

(►) Sacra Hungarorum

(►) Sacra Hungarorum