Kiemelt arany minősítés a sziládys legényeknek
Kultúra

Kiemelt arany minősítés a sziládys legényeknek

Szombaton rendezték meg Érden a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű országos népdaléneklési minősítő verseny országos döntőjét, ahol a Szilády Áron Református Gimnázium csoportja kiemelkedő eredményt ért el. Ezt a versenyt már sok éve rendezi meg az Oktatási Hivatal. Nem titkolt célja a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a népdaléneklés elterjesztése, a kodályi és bartóki hagyományok ápolása, az önálló előadásmód fejlesztése.

Remek eredményről kapott hírt szerkesztőségünk. Andáné Vastag Andrea tanárnő és Vladár Károly tanítványai kiválóan szerepeltek a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű énekversenyen Érden. Mint megtudtuK, a megméretés rrangját jól mutatja, hogy a fővédnöke Kodály Zoltánné és a védnökök között megtalálható Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes is. Az országos döntőbe több fordulón keresztül lehetett bejutni, Érdre csak az igazán kiváló tanulók és csoportok juthattak el. Büszkék lehetünk a Szilády Áron Református Gimnázium legényeire.

A közel 500 diák három korcsoportban és három kategóriában mutathatta be a produkcióját. A halasi fiatalok az énekegyüttes kategóriában szerepeltek és végül a Bata Márton László, Bata Vince Péter, Erdődi Imre, Kumich Áron, Szabadi Ármin, Tornyai Miklós Ádám, Tóth Patrik összetételű együttes „Kiemelt arany” minősítést kapott.

Még több cikk

Jeles nyelvápolók

Jeles nyelvápolók

Illusztrációk

Illusztrációk

Gyilkos irodák

Gyilkos irodák

Dallista február 9.

Dallista február 9.