Könyvbemutató
Kultúra

Könyvbemutató

A Közösségek Házában működő Forrás-Új Tükör Klub könyvbemutatónak adott otthont szeptember 11-én. A Vedres házaspár Elhagyott utakon című kötetét ajánlották az érdeklődők figyelmébe a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében. A programon részt vettek a könyv készítői, akiket kérdezhettek is a klubtagok.

Az asztalnál Vedres Ferenc költő, Bánkúti Emese illusztrátor és Kerpits Miklós előadóművész foglalt helyet. A rendezvényen megjelenteket Király Gábor klubvezető köszöntötte, majd beszélgetett a kötet alkotóival.

Vedres-Nagy Ibolya és Vedres Ferenc jegyzi szerzőként a könyvet, mely Elhagyott utakon címmel jelent meg a kiskunhalasi Kópia Nyomdaipari Kft.-nél.

- Az Elhagyott utak lelki és valódi utakat is jelentenek. Én a magam útját járom – tudtuk meg Vedres Ferenctől. – Az ember próbál útmutatást adni, de az alkotást helyezve előtérbe. Úgy vélem, ez jobban érdekli az embereket. Nyilván irányt nem tudok mutatni, de sugallni tudom, hogy azzal foglalkozzanak, amit szeretnek. Alkossanak valami olyat, amit a barátaiknak is oda tudnak adni. Két hónapja nem írtam semmit. Most nem megy. Amik beszorultak, mert blokkolva lettek, azok is felszakadnak, kijönnek egyszer. A versíráshoz ihlet kell, anélkül nem megy.

A kiadvány illusztrációit Bánkúti Emese készítette. A bemutatón megtudtuk tőle, hogy gyerekkora óta nagyon szeret rajzolni. Pedagógusként az élményszerű tanulásra helyezi a hangsúlyt.

- Mindig is szerettem volna közel lenni az alkotáshoz. Itt nagyon jó írásokhoz kellett komponálnom – mondta.

Kerpits Miklós előadóművészként vett részt a rendezvényen. Rendszeres szereplője könyvbemutatóknak, ezúttal az Elhagyott utakon című kötetből olvasott fel.

- Többször el kell olvasni, rétegekben kell kifejteni Feri verseit. Felelősség tolmácsolni. Véletlenül se mehetek bele olyan hozzátételbe, ami elvesz. Az előadás kapcsán a felkészülés folyamata nagyon érdekes, mert rejtvényt kell megfejteni. Nekem a megoldást kell továbbadni – fogalmazott.

Még több cikk

Könyvtári tábor

Könyvtári tábor

Újra a legjobb

Újra a legjobb

(►) Kék klippremier

(►) Kék klippremier