(►) Májusra hangolva
Kultúra

(►) Májusra hangolva

Hagyomány a Szilády Áron Református Gimnáziumban, hogy az iskola legtehetségesebb zenész tanulói tavasszal egy hangversenyt rendeznek, ahol bárki, aki szeretne szerepelni, közönség elé állhat. Idén is színes repertoárral készültek a diákok.

Közel huszonöt zenés műsorszám kapott helyet abban a 150 perces összeállításban, amit a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai és tanárai állítottak össze. A Májusra hangolva elnevezésű koncerten a könnyű- és komolyzene is maximálisan megfért egymás mellett.

- A műsor összeállításakor nem volt nehéz dolgunk. Nagyon sok tehetséges tanulója van gimnáziumunknak. Többségük játszik valamilyen hangszeren vagy épp csodásan énekel. Azért jók ezek a művészeti délutánok, mert ilyenkor ki tudunk szakadni napjaink rohanó világából és csak a zene örömére figyelhetünk. Ezek a pillanatok megismételhetetlenek – mondta el Andáné Vastag Andrea, szervező pedagógus.

A fellépők többsége több éve jár zeneiskolába, voltak, akik ottani tanárukkal együtt léptek fel a rendezvényen. A klasszikus művek mellett persze modern dalok is felcsendültek.

Voltak, akik azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy saját szerzeményük premierjét tartották meg a zenés délután keretében. A zongora és elektromos gitár alkotta duó jutalma nagy vastaps volt.

A fellépőkkel készült interjúinkat ma este 6 órától lehet látni a Pont magazinban, de mutatunk részleteket a Kultúrkép egy későbbi adásában is.