Maradandó dolgokat alkottak
Kultúra

Maradandó dolgokat alkottak

A kiskunhalasi Ékeskapu Otthon lakói szeretik magukat kipróbálni a lehető legtöbb dologban. Most például egy alkotótáborban vettek részt. A Végh-kúria falai közt több napon át készültek kezeik között a különböző dísztárgyak és alkotások.

Egy teljes héten át zajlott az Ékeskapu Otthon lakóinak kézműves tábora a Végh-kúriában. Az együtt töltött idő alatt a fiatalok különféle alkotási stílusokat ismerhettek meg szakemberek segítségével.

Fecskefészek készítés, rajzolás, festés, agyagozás, barkácsolás és egy bőrkarkötő megvalósítása is szerepelt a programok között az Ékeskapu Otthon lakóinak szervezett táborban. A résztvevők több napon keresztül minden reggel elsétáltak a Végh-kúriába, hogy közösen ismerkedhessenek meg a különböző kézműves technikákkal.

- Mindannyiunk számára nagy élmény volt ez az egy hét. Már az egy újdonságot jelentett, hogy kimozdultunk megszokott környezetünkből, és átsétáltunk a Végh-kúriába. Az volt a legjobb ebben a táborban, hogy minden nap más és más feladatsort kellett végrehajtani, nem volt két egyforma foglalkozás. Az elkészült tárgyakat a nap végén mindenki magával vihette, amiket azóta is nagy becsben tartanak az alkotók. A legszebb az egészben az, hogy nekünk, külső szemlélőknek elsőre talán nem egyértelmű, melyik tárgy, mit szeretne jelképezni, de a fiatalok számára minden alkotásnak megvan a maga egyedi jelentése – mesélte el Rik Szilvi, mentálhigiénés szakember.

Az Ékeskapu Otthonban élőknek nem ez volt az első ilyen jellegű foglalkozássorozata. Tavaly például madárodúkat barkácsoltak több napon keresztül, amik azóta már a város több pontjára is kikerültek.

Még több cikk

Daljegyzék március 17.

Daljegyzék március 17.

Létezel vagy élsz?

Létezel vagy élsz?