Nemzedékek szavaltak a halasi főtéren (galéria)
Kultúra

Nemzedékek szavaltak a halasi főtéren (galéria)

A magyar költészet napja alkalmából csütörtökön reggel hatalmas szabadtéri színpaddá változott a halasi főtér. A Szilády Áron Református Gimnázium szervezésében Nemzedékek szavalnak címmel volt egy közös versmondás, idén Kányádi Sándor alkotásait idézték fel a jelenlévő százak.

Április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Ennek kapcsán rendezvényeket szervezni sokféleképpen lehet, de ahogy a Szilády Áron Református Gimnázium rendezte, abban volt fantázia, elképzelés. Palásti Károly ötlete nyomán hatalmas szabadtéri színpaddá alakult a halasi főtér. Nemcsak általános- és középiskolás diákokat vártak, jöttek az ovisok, a felnőttek és az idősebb korosztály is. A Nemzedékek szavalnak című programon a 90 évvel ezelőtt született Kányádi Sándor alkotásait idézték fel.

A rendezvényen a gimnázium tanulóin kívül a Fazekas Mihály és a Központi Református Általános Iskola, a Magyar utcai és a Gólyafészek óvoda képviseltette magát. Itt voltak a Martonosi Pál Városi Könyvtár munkatársai is.  Szélig Attila trombitajátéka után az óvodások szavalóversenyének nyertese Radics Rikárdó, a legjobb alsó tagozatos versmondó Zsubori Lilla, a Weöres Sándor szavalóverseny nyertese Szabó Áron Timóteus, a Hatvani Zoltán Szavalóverseny első helyezettje Kovács Gábor, valamint Vadkerti Tóth Erzsébet középiskolai magyartanár mondott el egy-egy Kányádi verset. Ezeket mondta vissza soronként az adott korosztály. (Részletek az esti híradóban.)