Nyáresti táncház a Pajtaszínpadon
Kultúra

Nyáresti táncház a Pajtaszínpadon

A Kiskun táncegyüttes volt az első csoport, akik táncolhattak a közelmúltban átadott Pajtaszínpad avatóünnepségén. Saját bevallásuk szerint annyira megtetszett nekik a helyszín, hogy évadzáró, nyárindító táncestjüket is mindenképpen itt szerették volna megtartani. Erre a napokban sor is került egy táncház keretében.

A néptánccsoport tagjai szombaton este gyűltek össze a Végh-kúria hangulatosan megvilágított udvarán. A táncosok nem érkeztek üres kézzel, mindenki hozott egy-egy finom házi süteményt, pogácsát vagy egy kellemesen behűtött italt. A rövid köszöntő és a jó hangulatú beszélgetést követően jött az est érdemi része, a táncház.

- Igen mozgalmas időszakon van túl a Kiskun Táncegyüttes. Tavaly ünnepeltük 10 éves jubileumunkat, de azóta is folyamatosan fellépések, próbák és egyéb feladatok vártak ránk. Hagyomány nálunk, hogy a nyarat mindig egy táncházzal köszöntjük, így történt ez most is. Bár nyárra is vannak felkéréseink, azért egy kis pihenés bele fog férni az elkövetkező időszakban. Augusztustól ismét gőzerővel folyik a munka, hiszen jön a Szüreti fesztivál, ahová egy igen látványos, mozgalmas műsorral szeretnénk menni – árulta el Mándity László, a táncegyüttes vezetője.

A csapat elmúlt tíz évét egy fotósorozat keretében elevenítették fel. A kihelyezett képek kapcsán igazi nosztalgiahullám indult el, mindenkinek volt egy jó története a különböző fellépésekről, kirándulásokról.

A mostani rendezvényen élőzenekaros kísérettel táncoltak a jelenlévők. A négytagú banda mindig a táncosok igényeihez igazította az aktuális dallamokat, többen kedvenc nótáikat is elhúzatták.

A néptáncosok azt mondták, nagyon tetszik nekik a Végh-kúria területén található Pajtaszínpad, és bíznak abban, hogy még sokszor felléphetnek itt.

- Nagyon tetszik ez az új épület. Én most először vagyok itt, de mikor beléptünk az udvarra, már láttam, hogy ez egy remek rendezvényhelyszín. Ami nagyon jó, hogy friss levegő van, és a helyiség akusztikája is remek, úgyhogy tényleg öröm itt táncolni – mondta Erdélyi Dániel.