Ötvennégy panorámafotó Kiskunhalasról (galéria)
Kultúra

Ötvennégy panorámafotó Kiskunhalasról (galéria)

Kiskunhalasi panorámák címmel jelent meg egy fotókönyv, amelyben a közelmúltban elhunyt Szűcs Károly alkotásai láthatóak. A rendhagyó formájú kiadvány bemutatója pénteken este volt a Thorma János Múzeumban. Kollarics Gábor úgy fogalmazott, jó, hogy megszületett ez a könyv, mert ezáltal köztünk lehet még a szerzője, Szűcs Károly.

Ismerős arcok, ismerős épületek, különleges beállítások. Szűcs Károly panorámaiképeiről juthat ez eszünkbe, ha végiglapozzuk azt a könyvet, amelynek megjelenését sajnos már nem élhette meg az alkotó. Ötvennégy fotó városunk külső és belső tereiről, jeles közéleti eseményeiről, környékbeli tájairól. A Kiskunhalasi panorámák című kiadvány bemutatója pénteken este volt a Thorma János Múzeumban, népes közönség előtt. 

A Lyra együttes vezetője, Csorvási Zoltán úgy fogalmazott, Karcsi volt az összekötő Kiskunhalas és Budapest között. Sokat volt együtt a zenekarral, amely két dallal emlékezett meg róla. Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere azt mondta, hiánypótló kiadvány született, amelyet jó szívvel lehet ajánlani nemcsak a halasiaknak, hanem az idelátogató turistáknak is. A könyv megmutatja és bemutatja, hogy milyen sokszínű város is Kiskunhalas.

A kiadványt Kollarics Gábor, a Bibó István Gimnázium pedagógusa mutatta be. - Jó, hogy megszületett ez a könyv, jó, hogy ezáltal köztünk lehet még a szerzője, Szűcs Károly. Az ittmaradók számára az üzenete egyértelmű. Törődjünk városunkkal oly módon is, hogy embereit, eseményeit,változásait művészi igénnyel megörökítjük.  - fogalmazott. A halasi bringabarátok nevében dr. Vancsura János kért szót. Elmondta, hogy Szűcs Károly elkötelezett lokálpatrióta volt és ez látszik a fotóin is. (További részletek a hétfő esti híradóban.)

Még több cikk

Friss dallista

Friss dallista

Gyilkos irodák

Gyilkos irodák

Dallista február 9.

Dallista február 9.