Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Programokban gazdag az október. Kiállítások, zenés események sora várja az elkövetkező napokban az érdeklődőket Halason.  Összegyűjtöttük a kínálatot, Önök pedig ha tehetik, látogassanak el rájuk.

Baráthságos utcakövek – ezzel a címmel nyílik kiállítás október 12-én, vagyis e hét pénteken 17 órakor a Sétáló utcai Közösségek Házában. A halasi művésztanár, Baráth József legújabb tárlata november 6-ig tekinthető meg.

Egy különleges zenei programmal folytatódik a Thorma János Múzeumban az Őszi tárlat rendezvénysorozat. Wolf Péter és Sztevanovity Dusán szerzeményeit énekli Zsellér Ágnes. Wolf Péter maga is közreműködik a koncerten, zongorán kíséri az énekesnőt. Merényi Judit pedig a versek előadásában közreműködik. Mindez október 12-én, pénteken 18 órától a múzeumban.

Három és fél évezred Bibliája címmel biblia történeti kiállítás látható október 12-től 19-ig a halasi Martonosi Pál Városi Könyvárban. Aki kedveli a régi dokumentumokat, annak érdemes megnéznie. A kiállításhoz kapcsolódóan október 16-án, kedden 17 órától Grabarits Ágnes tart előadást a gyűjteményről.

A gyerekekre is gondol a halasi könyvtár. Játékos bábos foglalkozások lesznek az intézményben. Az öt alkalomból álló mesesorozat október 16-án indul.  A programra 4-től 8 éves korú gyerekeket várnak. A foglalkozások ingyenesen látogathatóak, de jelentkezéshez kötöttek. A részletekről a könyvtárban kell érdeklődni. A játékos foglalkozások keddi napokon, 16-17 óráig zajlanak a gyermekrészlegen.

Október 13-án, szombaton Gyimesi estet tart a Hazatalálás Baráti Kör. Néprajzi előadás, gyimesi ételek, csángó viselet- és hangszerbemutató, illetve táncbemutató és tánctanítás szerepel a programban. Az est bevételével a gyimesi csángókat támogatják.

Dobozba zárt mesevilággal várják az érdeklődőket október 17-én, szerdán fél 5-kor a halasi MÁV Székházba. Pozsonyi Angéla alkotásaiból nyílik kiállítás. A megnyitót Nagy Anita énekes műsora színesíti.

Még több cikk

Pánsíp fókuszban

Pánsíp fókuszban

Hatalmasok gyermekkora

Hatalmasok gyermekkora