Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Egymást érik majd a zenei csemegék az elkövetkező napokban Halason. Helyi fellépők, távoli országok tánccsoportjai számítanak az érdeklődők figyelmére. Érdemes lesz ellátogatni az augusztus 20-i programokra melynek kiemelt eseménye lesz a tűzijáték és Péterfy Boriék koncertje. Sebestyén Márta pedig az orgonák éjszakája keretében érkezik Halasra.

Ászity Gvendolin kiállítás

Új kiállítással jelentkezik a Sétáló utcai Közösségek Háza.  Most nyílt meg a Papírszívek című tárlat, mely Ászity Gvendolin munkáit, rajzait és festményeit mutatja be.  A fiatal Kunfehértói alkotónak ez az első tárlata. A kiállítás szeptember 2-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Zsellér Ágnes koncert

Virágkehelyben címmel, új koncerttel jelentkezik Zsellér Ágnes. A zenei esemény augusztus 17-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Helyszín a Szilády Áron Református Gimnázium díszterme. Kovács Márton zongorán, Korponai Zsolt hegedűn, míg Csorvási Zoltán gitárral közreműködik. A koncertről további részletek Thorma János Múzeumban kérhetők.

Augusztus 20.

Sokféle programmal készül augusztus 20-ra a Halasi Média és Kultúra Kft. Délelőtt a Végh-kúriában Ábrahám Nóra, Bakó Katalin és Krámli Kinga a kenyérről és a borról énekelnek, illetve mesélnek. közben a kemencében sülnek majd a cipók, de lesz ökumenikus kenyéráldás is. A 20-i délutáni programok helyszíne idén Halas főtere. A gyerekjátékok már délután 2 órától elkezdődnek, A koncertek során háromnegyed 4-kor a Brandy nyitja, a helyi fellépők mellett itt lesz a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület. A tűzijáték 21 órakor kezdődik. Majd Péterfy Borikék lépnek színpadra. A programot a T-band koncertje zárja.

Sebestyén Márta koncert

Orgonák éjszakája. A 250 éves halasi katolikus templom lesz az egyik helyszíne a Filharmonia Magyarország OrgonaPont sorozatának. A Nyújtsd ki mennyből című hangversenyen Sebestyén Márta énekel, orgonán Szamosi Szabolcs játszik. A részletekről a plébánián lehet érdeklődni.

Még több cikk

Jeles nyelvápolók

Jeles nyelvápolók

Illusztrációk

Illusztrációk