Színház a színházban (galéria)
Kultúra

Színház a színházban (galéria)

A Veres1 Színház vendégjátéka nyitotta az őszi évadot a Városi Filmszínházban. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében a Hajszál híján Hollywood című vígjátékot tekinthette meg a közönség.

A kacagtató előadást tavaly októberben mutatta be a Veres1 Színház. A darab nagy népszerűségnek örvend, bármerre jár vele a társulat. Már maga a téma is érdekes: színház a színházban.

- Nagyon szeretik. Szerintem nem véletlenül vagyunk itt is. Ez egy igazi emberi történet, miközben kicsit egy színház belső működését is megmutatja a sztori. Mindig kedvelik a nézők, ha kicsit be lehet kukkantani a kulisszák mögé. Ez egy vidéki társulat élete – mondta Venyige Sándor igazgató.

A színpadra lépő művészek remek alakításokat nyújtottak. A színészeket arról kérdeztük, milyen az előadásban megformált karakterük.

- Olyan, amilyen én vagyok. Meg kell nézni az előadást. Tüneményes öreg színésznő, aki imádja a színházat, imádja a társulatot, és imádja a családját, akikkel együtt van – mondta Esztergályos Cecília.

- Richárdot, a milliárdost játszom. Ő a sztárok ügyvédje és Charlote-nek, a színésznőnek a bújtatott szeretője. Kiderül a darab során, ha nincs is pénze a férjének, a szerelemmel kiküszöbölnek minden hibát. Charlotte nem a gazdag embert választja, hanem a szerelmet – fogalmazott Mészáros Árpád Zsolt.

- Pault látszólag megszűnt szerelmi viszony fűzi a darab egyik női főszereplőjéhez, Rosalindhoz. Nem mellesleg a színház mindenese. Kellékes, titkár, de játszik is előadásban. Ő az, aki megpróbálja valahogy visszaterelni a normális mederbe az eseményeket– tudtuk meg Pál Tamástól.

fotók: Anda Péter