Vedres-könyvbemutató (galéria)
Kultúra

Vedres-könyvbemutató (galéria)

Fa és forgács című kötetét mutatta be a Forrás-Új Tükör Klubban november 19-én Vedres Ferenc szerző. A rendezvényen közreműködött Kerpits Miklós előadóművész. A beszélgetést Király Gábor, a klub házigazdája vezette. A program a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében valósult meg. 

Vedres Ferenc pedagógusként másfél évtizedet töltött el Kiskunhalason. Nem városunkban él és alkot, de a feleségével közösen jegyzett legújabb kötetük bemutatója alkalmából újra ellátogatott hozzánk. - Régóta kapcsolatban vagyok a klubbal. Még ’70-ben jöttem Halasra tanítani, és ’85-ig itt voltam. Diószegi Balázs mutatott be költőként a helyi közönségnek – tudtuk meg Vedres Ferenctől. 

Ez 45 éve történt. Ebből az alkalomból emléklapot is átvehetett Vedres Ferenc a Forrás-Új Tükör Klub keddi rendezvényén. A mostani találkozás apropója azonban a Fa és forgács című új kötet volt. - A novellákat a feleségem írta, én a verseket. Ezeket nagyon szépen mondja Kerpits Miki színművész barátunk – fogalmazott a szerző. Kerpits Miklós régóta ismeri Vedres Ferencet. Költészete szorosan összefügg az élettel. Érti őt, de minden versbéli titkát nem tudja megfejteni

- Nem könnyű sosem a versek tolmácsolása. Feri versei is tele vannak titkokkal. Erre időt kell szánni. Fel kell fogni. Többszörösen át kell szűrni és megtalálni azt, hogy az én egyéniségemmel hol találkozik – mondta Kerpits Miklós. A könyvbemutatóról további részletek a Halasi Tükör hetilap november 27-i számában.