Aki a húst szereti…
Receptek

Aki a húst szereti…

…az most biztosan felkapja a fejét. Ezen a héten folytatom a népszerű, magyaros fogások bemutatását.

Sertésborda hentes módra

Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg szalonna és 10 dkg sonka csíkokra vágva, 5 dkg zsír, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg csemege uborka felcsíkozva, 1 kávéskanál mustár, bors, só, liszt

Elkészítése: A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, széleit pár helyen bevagdossuk, hogy ne zsugorodjanak a sütésnél. Sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben, és forró zsírban mindkét oldalukat közepes hőfokon megsütjük (natúrszeletet sütünk). A húsokat sülés után félretesszük, a visszamaradt zsiradékban barnára pirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel és kicsi folyadékot öntünk hozzá. Az így keletkezett pecsenyelevet ráöntjük egy másik lábasban a hússzeletekre. Elkészítjük a hentes ragut. A szalonnát kiolvasztjuk, mehet rá az uborka és a sonka. Pici mustárral és uborkalével ízesítjük. Tálalásnál tányérokra osztjuk a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sonkás-uborkás egyveleget, a mártással meglocsoljuk, és hasábburgonyával tálaljuk.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Férfiak álomebédje

Férfiak álomebédje

Brumi pogi

Brumi pogi

Ettől hamar jól lakunk

Ettől hamar jól lakunk

Nem csak télen finom

Nem csak télen finom

Hozzászólás (0)