Brumi pogi
Receptek

Brumi pogi

A piacon még lehet találni medvehagymát. Napjainkban egyre többen fedezik fel finom ízét és jótékony hatásait. Ezúttal egy könnyed pogácsát sütöttem belőle.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt (plusz amennyit felvesz a gyúrásnál), 20 db medvehagyma-levél, 2 tojássárgája, 3 ek tejföl, 1 csapott ek só, 1 tk sütőpor

Elkészítés: A túrót, a  margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót összedolgozom. A megmosott, megszárított medvehagyma-leveleket  csíkokra vágom, és a túrós masszához keverem. A lisztet a sütőporral elkeverem, és a medvehagymás, túrós masszával összegyúrom. A tésztát fóliába csomagolom, és kb. 2 órára hűtőbe rakom. A hideg tésztát  kb. 2 cm vastagságúra kinyújtom, éles késsel bevagdosom a tetejét, pogácsákat szaggatok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. A pogácsák tetejét megkenem  tojás fehérjével és 200 °C -os előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.

Ha kell egy gyorsan elkészíthető vendégváró falatka, bátran merem ajánlani a medvehagymás pogácsát. Garantálom, hogy ínyenc vendégeink is megnyalják majd utána mind a tíz ujjukat.

Még több cikk

Már rég ettünk ilyet

Már rég ettünk ilyet

Nyárias villámebéd

Nyárias villámebéd

Férfiak álomebédje

Férfiak álomebédje

Nem csak télen finom

Nem csak télen finom

Hozzászólás (0)