Elő a grillt!
Receptek

Elő a grillt!

Ezen a hétvégén is tipikus nyári időjárás lesz jellemző, így remek program lehet egy kiadós szabadtéri sütögetés. Mi már tavasszal megkezdtük a családdal a grillszezont, akkor készítettük el a most bemutatott remek húst.

Fokhagymás tejben áztatott tarja

Hozzávalók: 4 szelet tarja, 1 tk só, 1 mk frissen őrölt bors, 3-4 gerezd fokhagyma, tej (a tarja áztatásához), 2-3 ek olaj

Elkészítés: A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, inas részeit bevágjuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd egy lapos edénybe fektetjük. Annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi, és letakarva a hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük. Másnap a hússzeleteket a tejből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róluk. Mindkét oldalukat olajjal vékonyan megkenjük, és közepesen erős tűz fölé állított grillrácsra fektetjük. Óvatosan sózzuk, nagyjából tíz percig sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk. Olajjal szorgalmasan kenegetjük, hogy biztosan szaftos maradjon. Köretnek zöldsalátát és steakburgonyát készítettem.

Még több cikk

Egy olasz klasszikus

Egy olasz klasszikus

Minden sárga benne

Minden sárga benne

Itáliai szárnyas

Itáliai szárnyas

Hot-dog a sütőből

Hot-dog a sütőből