Ha nyár, akkor kovászos uborka
Receptek

Ha nyár, akkor kovászos uborka

Itt a nyár, meleg van, és bár a felhős időjárás miatt most éppen nem százágra süt a nap, de így is érdemes elkészíteni egy tökéletes kovászos uborkát. Nem nagy ördöngösség, bátran vágjunk bele!

Kovászos uborka

Hozzávalók: uborka, fokhagyma, kapor, szemes bors, só, rozskenyér (mindegyikből ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítés: A közepes nagyságú uborkák két végét levágom, és hosszában behasítom. Üvegbe rakom, úgy hogy az uborkák közé kapor, fokhagyma, pár szem szemes bors is kerül. Meleg, sós vízzel felöntöm, a tetejére egy szelet rozskenyeret rakok. 3-4 nap alatt meleg helyen (napra kitéve) tartom. Amikor elkészült, a tetejéről a kenyérszeletet leveszem, és hűtőben tartom tovább. Aki szereti, a levét is megihatja, üdítő, egészséges ital.

Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre, s én közzéteszem itt, a weblapon.

.

Még több cikk

Brumi pogi

Brumi pogi

Már rég ettünk ilyet

Már rég ettünk ilyet

Készítsük el otthon!

Készítsük el otthon!