Megtöltjük, kirántjuk
Receptek

Megtöltjük, kirántjuk

Csirkemell, ízletes fűszervaj, ropogós panír. Röviden így jellemezhetnénk e heti finomságunkat, ami méltán szerepel ott szinte valamennyi hazai étterem étlapján.

Kijevi jércemell

Hozzávalók: 4 szelet csirkemell, 15 dkg trappista sajt, 10 dkg vaj, só, őrölt szerecsendió, 2-3 szál petrezselyem, 15 dkg liszt, 3 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés: A fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük, ezután összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk. A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lyukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt. A fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba kanalazzuk, majd a mellfilékbe óvatósan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket. A végén egy fogpiszkálóval a bevágott rész végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne folyjon ki. A húsokat duplán panírozzuk - tehát a zsemlemorzsás réteg után még egy réteg tojás és még egy réteg zsemlemorzsa következik -, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen, és a panír is egy kicsit megkeményedjen rajta. A tekercseket közepesen forró bő olajban lassan pirosra sütjük, időnként óvatosan - ne villával! - megforgatjuk. Zöldfűszeres krumplipürével tálaljuk.

Küldje el nekünk kedvenc receptjét a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk