Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától
Receptek

Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától

Egyik kedvenc süteményem a piskótatekercs, ami nagy örömöt okozott, amikor először sikerült elkészítenem. Gluténmentes változatban szerencsére két hozzávalót kell csak kicserélnünk, a lisztet, illetve a sütőport. Lássunk is hozzá, szerezzünk magunknak és másoknak is örömöt a szép gluténmentes piskótánkkal.

Hozzávalók: 120 g Schär MIX C lisztkeverék, 100 g cukor, 5 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, ½ csomag sütőpor

Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, majd a cukor felét (50g) a tojásfehérjével kemény habbá verjük. A cukor másik felét a tojássárgájával addig keverjük, amíg krémes habot nem kapunk. A lisztet a sütőporral leszitáljuk, majd rászórjuk a krémes habunkra. Picit összekeverjük, majd az egészhez adjuk a kemény habbá vert fehérjét. Először óvatosan összedolgozzuk, majd habverővel egyneművé keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 15 percig sütjük. Ha kész, egy nedves konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a sütőpapírt, majd feltekerjük. Ha kihűlt letekerjük, kivesszük alólra a konyaruhát, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Felszeljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Barcsik Dorka