Szezonális leves
Receptek

Szezonális leves

A leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek. Biztosan Önök is felfedezték már, hogy megérkezett a piaci standokra a sütőtök. Mint neve is mutatja, elsősorban megsütve szoktuk fogyasztani, ám higgyék el, levesként is népszerű lesz a családi ebédeken.

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök (1 közepes méretű), 2 db sárgarépa, 2 dl főzőtejszín, 5 dl zöldség alaplé (vagy 1 db zöldségleveskocka vízzel), 1 db póréhagyma, 2 ek méz, 2 ek vaj (vagy olívaolaj), só ízlés szerint, 1 csipet fehér bors, gyömbér ízlés szerint (kb. 1 centi vastag, vagy 1 tk őrölt gyömbér), 1 csipet szerecsendió

Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagyma alsó, fehér részét. Erre rádobjuk a felkockázott és meghámozott répát és sütőtököt, megforgatjuk. Rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk az őrölt, vagy reszelt friss gyömbérrel, majd kevergetve pirítjuk még így egy-két percig. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 20 perc főzés után felöntjük a tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót. A legjobb állag elérése érdekében a legjobb, ha ebben a fázisban pont ellepi a lé a zöldséget. Még egyszer felforraljuk a levest, és ha minden teljesen puhává főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk. Ha szeretnénk, akár bícon chips-szel is tálalhatjuk, még izgalmasabb ízt kapunk majd végeredményként.

Látják, ilyen egyszerűen elkészíthető. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Még több cikk

Nyári csemege

Nyári csemege

Olaszos ebéd

Olaszos ebéd

Tüzes kiegészítő

Tüzes kiegészítő

Hozzászólás (0)