Vaddal indult az év
Receptek

Vaddal indult az év

Szilveszterkor vendégek jártak nálunk, és úgy döntöttem, egy igazán különleges étellel lepem meg őket. Vadmalac gerincet sütöttem, amihez egy savanykás, gyümölcsös kiegészítőt kínáltam.

Vadgerinc áfonyamártással

Hozzávalók: 2 kg húsos vadgerinc, vadpác fűszerkeverék, 1/2 dl tárkonyos ecet, 4-5 dl vörösbor, 2 dl olaj, szalonna, áfonyalekvár, kevés liszt

Elkészítés: A vadgerincet beleteszem egy nagyobb tálba, rászórom a vadpácot, ráöntöm az ecetet, a bort és az olajat, és jól átforgatom a páclében húst (fotónk a pácolás közben készült). Letakarva a hűtőbe teszem 1-2 napra, de minimum egy éjszakára. Amikor arra járok, megforgatom a pácban a húst, hogy mindenhol jól átjárja. Sütés előtt a húsról lekotrom a fűszer nagyját, hogy ne égjen rá, majd szalonna szeletekkel betakarom. A páclevet átszűröm, és a hús alá öntöm. Ha kevésnek tűnne, öntök alá kevés vizet, és lefedve kb. 180 fokon 1,5-2 órát sütöm. Ha a hús megpuhult, leveszem a fóliát, és kb. 15 percig pirítom, majd kiveszem a pecsenyeléből, amit átöntök egy lábasba - ha kevés lenne, borral pótolhatjuk, de akkor forraljuk össze -, felrakom a tűzre, beleöntöm a liszttel elkevert lekvárt, és besűrítem. A húst felszeletelem, leöntöm szósszal, és burgonyakrokettel tálalom.

Továbbra is arra bátorítok mindenkit, hogy ne tartsanak a vadhúsoktól, ízletesen elkészítve igazán különleges ételeket varázsolni belőlük a családtagok legnagyobb örömére.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Húsimádók előnyben

Húsimádók előnyben

Csirkecsoda

Csirkecsoda

Hozzászólás (0)