Szilády ezüstérem a Kebpro Kupán (galéria)
Sport

Szilády ezüstérem a Kebpro Kupán (galéria)

Az U10-es korosztály számára rendezték meg szombaton a Buborékban, a Szilády-Kebpro Kupát. A megméretésen hét csapat lépett pályára, mindenki játszott mindenkivel, így délutánra már hat meccs volt a fiatalok mögött. A házigazda négy győzelemmel, két döntetlennel a második helyet szerezte meg az MTK mögött.
Ádám megyei elismerése
Sport

Ádám megyei elismerése

Kecskeméten, a megyeházán köszöntötték a legjobb sportolókat, akik sikeresen szerepeltek a diákolimpiákon. Kiskunhalast a Fazekas Mihály Általános Iskola tornásza, Rádi Ádám képviselte. 
Vasárnap eldőlhet a bajnoki cím sorsa (galéria)
Sport

Vasárnap eldőlhet a bajnoki cím sorsa (galéria)

Fogy az idő azok a csapatok számára, amelyek szeretnék eldönteni a helyezések kérdését a Connextion Városi Teremlabdarúgó-bajnokságon. Már csak két forduló van hátra, a szombati körben az A-ligában a Retro hozta a kötelező győzelmet, a Rose is győzni tudott, a Cel-nek majdnem elfogyott a háromgólos előnye, de azért behúzták a meccset. A nap győzelmét a fiatal Pelle DVK aratta azzal, hogy 4-2-re felülmúlta a Totya Boltját.
Fazekas: tornász aranyak a megyei diákolimpiáról (galéria)
Sport

Fazekas: tornász aranyak a megyei diákolimpiáról (galéria)

A Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája a torna diákolimpia megyei döntőjének. Az intézmény sportcsarnokában kilenc csapat versengett egymással. Két kategóriában is hazai aranyérem született, a legjobbak ott lehetnek az országos elődöntőben, amelyet szintén Kiskunhalason rendeznek meg.
Nemzetközi verseny május 1-jén
Sport

Nemzetközi verseny május 1-jén

A részben megújult és további fejlesztésekre váró Hirling József Lovaspark sokoldalú műsorral várja a látogatókat az új esztendőben - derül ki a bázis honlapján. Bár jellemzően lovasélet folyik a bázison számos, a szabadidős elfoglaltság széles skáláját felvonultató programokkal tűzdelte meg éves naptári tervét a szervező stáb 2019-ben. Így tehát lovas és nem lovas is megtalálja a számításait a lovasparkban.
Elhunyt Bánfi Zoltán
Sport

Elhunyt Bánfi Zoltán

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánfi Zoltán a Kiskunhalasi Játékvezető Testület megbecsült tagja. Előző héten - csakúgy mint éveken keresztül mindig, ha hívták - még mérkőzéseket vezetett a Szilády RFC tornáján. A sípmestert 69 éves korában érte a halál.
A kicsik jöttek, láttak, győztek (galéria)
Sport

A kicsik jöttek, láttak, győztek (galéria)

Eredetileg nem indult volna a X. Szilády-Merkbau Kupán az RFC U8-as csapata, azonban a szegediek távolmaradása okán gyorsan összekapták magukat Kárász Zsolt tanítványai. Nem is akárhogyan sikerült ez, ugyanis a kicsik, egy évvel idősebb társaik közül is kitűntek, sőt a döntőben sem engedték ki kezükből a győzelmet. A díjakat, elismeréseket Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezető-tulajdonosa, valamint Farkas Dániel alpolgármester, valamint Kárászné Botka Nóra egyesületi elnök adta át.
A döntőben is bármi áron, Szilády Áron! (galériákkal)
Sport

A döntőben is bármi áron, Szilády Áron! (galériákkal)

Szenzációs mérkőzéseket hozott a XII. Szilády Kupa utolsó napja. Két találkozón is büntetőrúgások döntöttek, a fináléban pedig egy óriási fordításnak lehettek tanúi a lelátókat megtöltő nézők. A Szilády - Dékáni döntőben hosszú perceken át a Dékáninak állt a zászló, de a házigazda hatalmas hajrával aratott fölényes győzelmet. A lányoknál meglepetés eredmény született, a tavaly még a pofozógép szerepét játszó II. Rákóczi nyerni tudott a Szilády ellen.
Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)
Sport

Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)

Izgalmas mérkőzésekkel folytatódott a XII. Szilády Kupa, amelyen a szombati napon már komoly volt a tét. Eldőlt, hogy a halasi középiskolák közül három (Szilády, Bibó, Dékáni) jutott be a legjobb négy közé, ahová rajtuk kívül még a jó focit bemutató Nowy Sacz került. A nap mérkőzését a Tekó és a Szilády játszotta, a csapatok megosztoztak a pontokon így eldőlt, hogy a II. Rákóczinak selejtezőt kell játszania a továbbjutásért, amelyet azonban elvesztett. A kupavédő Bibónak a legjobb a mérlege, eddig három győzelme mellett egyetlen döntetlen volt.