A Cel FC nyerte az Öregfiúk Kupát (galéria)
Sport

A Cel FC nyerte az Öregfiúk Kupát (galéria)

Idén már a huszadik állomásához érkezett a Szalai Péter által életre hívott Öregfiúk Kupa, amelynek ezúttal a Dékáni-sportcsarnok volt a helyszíne. Minden adott volt egy színvonalas, emlékezetes fociünnephez, ennek megfelelően mind a tíz résztvevő csapat hozzátett valamit az élményhez. Az utóbbi években a Cel FC és a Börzsöny volt a nyertes, ezúttal Szeitz Gáborék diadalmaskodtak.

Az Öregfiúk Kupa olyan kispályás teremfoci esemény, amelynek nézői között is igazi legendákat köszönthetünk. A Szalai Péter által életre hívott sorozatnak szombaton már a huszadik fejezetét írta a pályára lépő tíz csapat. A Dékáni-sportcsarnokban először a három csoport mérkőzéseire került sor. Gólokban, cselekben, egymás kóstolgatásában, pazar megoldásokban ezúttal sem volt hiány. A lelátók is szépen megteltek, a 12 csoportmeccsen 41 gólt zúztak a játékosok.

Szalai Péter már huszadik alkalommal szervezte meg a kupát

Az elmúlt kiírásokban két gárda, a Cel FC és a Börzsöny (a címvédő) neve került fel legtöbbször a kupára, idén is őket várták a döntőbe. A sors viszont úgy hozta, hogy már a legjobb nyolc között összejött az álompárosítás. A tétnek megfelelő volt az összecsapás, Szabó Kornél két varázslata, valamint Csermák János emelése azt jelentette, hogy a Cel jutott tovább. A legjobb négybe került még a Plan-and-Bau, a Leverpool és a Hagév-Bácskaagrár is. Az Ábrahám Nejlon László vezette Hagévet a Leverpool állította meg az elődöntőben, a Cel viszont a Plan-and-Baut verte.

A döntőben aztán a Cel már ellenállhatatlan volt, a Leverpool ellen aratott 5-1-es győzelmével ismét ez a név kerül fel a míves serlegre, 2014 óta már negyedszer.  - Remek mérkőzések, hatalmas meglepetések, csodás gólok a szép számú nézőközönség előtt. A Cel FC megérdemelten nyerte a jubileumi tornát- értékelt a szervező Szalai Péter.