Alázat, munka, siker, úszók (galéria)
Sport

Alázat, munka, siker, úszók (galéria)

Hétről-hétre értesülnek olvasóink a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzőinek sikereiről hírportálunkon. A különböző korosztályos úszók felkészítését végző edzők és az erőpróbáknak magukat alávető sportolók hétköznapi erőfeszítései azonban ritkán jutnak napvilágra. A napokban az egyik csoport edzésére bepillantást engedett az egyesület vezetése.

A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület az egyik legeredményesebb sport klub Kiskunhalason, mit több a műfajban komoly országos ismertségre tettek szert, amit elsősorban az eredményeiknek köszönhetnek. Az elhíresüléshez persze a sajátos helyi körülmények is közrejátszottak. Városunkban található ugyanis a világon az-az egyedi méretű, 19 méteres medence, amelyből akár olimpiára is lehet esély kijutni. Ám ami a távolból hátrány, az belülről sokszor előny, sőt motiváló tényező.

Csontos Kristóf edző és Fülöpné Petra, az egyesület elnöke egyeztet a gyakorlás előtt

Az halasi úszók munkáját  több évtizede irányítja Novotny Attila, aki tanítványaival már az olimpiai részvétel kapujába is eljutott. A város által jelentős támogatásban részesülő egyesületben Attila munkáját sokan segítik. Kérésére, jó egy éve érkezett Budapestről a fiatal edző, Csontos Kristóf, aki teljes értékű, önálló felelősségi körben segíti a felkészítő munkát.

A gyerekek körben, egymás munkáját is látva végzik, edzői konrtoll alatt a szárazföldi gyakorlatokat

A heti Halasi Tükörben olvashattak portrét a jövőjét itt tervező fiatal edzőről, akiért szinte rajonganak tanítványai, csakúgy mint a tapasztalt edző, Nonvotny Attila iránt. Így lehet csak igazán gyümölcsöző munkát végezni az úszókkal. Ez a napokban meglátogatott egyik csoport edzésének képeiről is jól látható.

A tréfa is a munka része, szinte várta a versenyző, hogy edzője a vízre "segítse"

A képek Csontos Kristóf egyik gyermekcsoportjának edzésén készültek. Persze hasonlókat a többi napon is láthatnak azok, akik a halasi uszodában járnak. Ezúton ajánlom olvasóink figyelmébe a Halas Televízió jövő heti, keddi sporthíradóját, amelynek vendége Novotny Attila edző lesz.

Kép-szöveg: Kovács Iván