Andróczki Mátéra emlékeznek
Sport

Andróczki Mátéra emlékeznek

Barátok, sporttársak, a család segítségével ismét megszervezik az Andróczki Máté Emlékmérkőzést. Ezúttal Máté utolsó csapatának pályáján, Ásotthalmán rendezik meg a Bács-Kiskun megye - Csongrád megye ifjúsági labdarúgó találkozót.

2017. augusztus 24-én tragikus autóbalesetben elhunyt Andróczki Máté, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, az iskolai focicsapat vezéregyénisége. A fiatal labdarúgó nem véletlenül volt népszerű, játékosként a Kelebia, a Tompa, a Szeged, a Soltvadkert csapatában szerepelt. Iskolája Nemes Márton-díjjal ismerte el csupaszív játékát. Barátai, játékos- és iskolatársai Máté családjával közösen, évről-évre megemlékeznek róla, egy focitornával. 2017. decemberében a Ferencváros csapata látogatott egy gálamérkőzésre a kelebiai sportcsarnokba.

Augusztus 19-én, hétfőn 16 órától rendezik az idei emlékmérkőzést, amelyen a Bács-Kiskun megyei és a Csongárd megyei ifjúsági válogatottak meccselnek. Bács-Kiskun csapatába Akasztó, a Bácsalmás, a Borota, a Dusnok, a Kalocsa, a Kecel, a Kecskeméti LC, a Kelebia, a Kerekegyháza, a Kiskunfélegyháza, a Kiskunhalas, a LUA Baja és a Nemesnádudvar delegál játékosokat. Az edzői feladatokat Molnár László, Vanó Sándor és Karakas Ferenc látja el. A helyszínválasztás sem véletlen, ugyanis Máté az Ásotthalom igazolt labdarúgója volt, amikor a tragikus baleset érte.