Aranyérmes tekós lányok
Sport

Aranyérmes tekós lányok

Úgy tűnik, hogy egyre inkább nagyhatalommá válik női labdarúgásban is a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. Dávid Géza a napokban ült 300. alkalommal a csapat kispadján, a lányok ezt egy aranyéremmel hálálták meg az MLSZ Fair Play Cup megyei döntőjében.

Kecskemét volt a házigazdája a MLSZ Fair Play Cup megyei döntőjének. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két csapattal vett részt a megméretésen. A Tekó Fakó szoros meccseken játszott, amelyek tapasztalatszerzésnek tökéletesek voltak. A II. Rákóczi néven szereplő válogatott a bácsalmási Hunyadi-gimnázium ellen Lány Bianka góljával nyert, Biankának ez volt az idényben a 32. találata. Következett a kiskunfélegyházi Consti ellen is megvolt a győzelem, majd a szintén félegyházi Móra ellen büntetőpárbajban dőlt el a meccs sorsa, mégpedig a halasiak javára.

Az elődöntőben, amely egyébként Dávid Géza edző 300. meccse volt a tekós kispadon az ősi rivális Szilády volt az ellenfél. Izgalmas meccsen nem született gól, a büntetőpárbajban Lány Bianka, Barta Viktória és Kozák Nikolett volt eredményes, míg Léder Vanda egy büntetőt hárított.

A II. Rákóczi döntőt játszhatott, ahol ismét a Bácsalmás várt a lányokra. Enying Luca góljára még érkezett válasz, de ismét csak az idegek csatájában született döntés. A büntetőknél Lány Bianka és Barta Viktória magabiztos lövése azt jelentette, hogy a csapat bekerült az ország húsz legjobb együttese közé. - A lebonyolítás értelmében a küzdelmek a regionális döntőkkel folytatódnak. A II. Rákóczinak Gödöllőn kell megküzdenie Csongrád, Békés, Pest és Nógrád megye bajnokaival. Az április végi tornáról az legjobb kettő jut majd be az országos fináléba, amiz az MLSZ telki edzőközpontjában rendeznek majd - tájékoztatta szerkesztőségünket Dávid Géza edző.