Beindultak a bringások (galéria)
Sport

Beindultak a bringások (galéria)

Itt a jó idő, így javában hajtanak a Pedal & Caffé (P&C) csapat tagjai. A hideg,  téli kerékpározás már a múlt, most kezdődik rövidmezes szezon, amit április 7-én tizenhatan használtak ki az amatőr országútis csapatból. Az Aldi parkolójában történt találkozás után a Kiskunhalas, Majsa, Kígyós, Zsana, Halas kört (60 kilométer) teljesítették, kevesebb mint 2 óra alatt. A bringásokhoz minden szombaton és vasárnap lehet csatlakozni.

A szokásos délelőtt 10 órás találkozóra ezúttal tizenhatan érkeztek. Szép szám, de volt és lesz ez még több is - mondta Berzátzy Gábor, a Pedal & Caffé a csapat vezetője.

Jobbról az első kerékpáros Berzátzy Gábor, a Pedal & Caffé csapat vezetője

Minden hétvégén kiírjuk a közösségi oldalon a szombati és vasárnapi köröket. Remek időjárás van mostanság, amit kihasználunk és rendre jelentkeznek a szombati deles induláshoz a gyakorlottabbak, a vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő etapra pedig mindazok, akik rendelkeznek alap állóképességgel. Szombaton gyorsabbat és hosszabbat hajtunk. A vasárnap inkább beszélgetős tempó, persze azért ilyenkor is taposni kell a pedált.

Ma egy 60 kilométeres kört írtunk ki. Vasárnap csak rövid, szükség helyzeti megállások fordulnak elő, szombaton pedig kinézünk egy-egy jó kávézót és ott frissítve 20-30 percc pihenővel folyatjuk a szakaszt. Jellemzően a környékbeli településeket érintve tesszük meg a köröket, egymásra figyelve és bevárva. A jó idő úgy néz ki most már folyamatosan a kerékpárosoknak kedvezően alakul, úgyhogy várjuk a hétvégén az országútis társakat.

Bencsik Lukács és Seres Gábor Kiskunmajsa bejáratánál (balról-jobbra)

A Pedal & Caffé amatőr országútis csapat várja az érdeklődőket! Szombatonként (deles start) és vasárnaponként (tíz órás rajt) tartanak közös tekeréseket, eltérő távokon. Az indulás mindig az Aldi parkolóból történik.  A körök részleteit eseményként a P&C  közösségi oldalán találhatnak az érdeklődők. Fontos, hogy műszakilag megbízható országúti kerékpárral, sisakban és fizikailag jól felkészülten érkezzenek, akik részt kívánnak venni a tekeréseken.