Biztató GP eredmények Bábolnán
Sport

Biztató GP eredmények Bábolnán

A díjugrató szabadtéri szezon első igazi nagy versenyét rendezték Bábolnán a hétvégén. A legrangosabb Grand Prix (GP) számokban két halasi lovas is jó teljesítményt hozott. A 25 év alatti versenyzők nagydíjában Weinhardt Virág Chiclana nyergében lett negyedik, míg a felnőtt GP-ben Füzér Gábor  Je T'aime-mel maradt le éppen a dobogóról. A négynapos verseny során több biztató halasi eredmény is született más kategóriákban.

Miközben a Hirling józsef Lovaspark szervező csapata az év legnagyobb halasi versenyére a CSI ** 42. Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyre készül, a lovasaink a szabadtéri szezon honi versenyeit látogatják. Bábolnán csütörtöktől tartották meg az első igazán nagyszabású magyar díjugrató eseményt két Granp Prix számmal is.

Weinhardt Virág, a legutóbbi kiskunhalasi regionális verseny szünetében

A. 25 év alattiak nagydíjában vasárnap Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) Chiclana nevű lovával lett negyedik. A páros verőhiba nélkül teljesítette a komoly, 140 cm-es akadályokkal nehezített pályát, azonban az alapidő túllépéséért egy hibapontot kaptak, ami épp elég volt ahhoz, hogy egy helyezéssel lemaradjanak a dobogóról.

Fazekas Isvtán Walterral az akadály felett egy korábbi halasi versenyen

A bábolnai megméretés másik vasárnapi, felnőtt Grand Pix-jében két halasi lovas is érdekelt volt. Közülük Füzér Gábor (címképen, Kiskunhalasi LTSE) hibátlan lovaglással jutott be az összevetésbe Je T'aime nevű lovával. A döntő fordulóban aztán egy verőhibát vétettek, így a negyedik helyen zárt a kettős. Fazekas István (Határör Dózsa SE) első számú lovával, Walterral az alappályán kétszer vert akadályt, ők a tizenegyedik helyen fejezték be a GP-t.

A korábbi napokon is akadtak jó körök halasiak részéről. Csütörtökön a 110 cm-es pályán folyó 5 éves lovak stílusversenyében, Füzér Gábor, Cantonával második lett, míg a 6 éves lovak között Collins-szal bronzérmes helyen végeztek. Szombaton a 6 éves lovak  125 cm-es fináléjában harmadik lett Karádi Ármin (Határör Dózsa SE) Vametta Storm lován.

Zsombón felkészítő versenyen vettek részt halasi lovas sportolók a hétvégén. A 90 cm-es nyitott számban 2. lett Fodor Gábor (Equirria Lovasklub) Rádiháza Huncuttal. A 100 cm-es pályán rendezett nyitott számban 3. helyen végzett Tuska Péter (Határőr Dózsa SE) Morajlóval. Ugyanezen a magasságon, az ifjúsági versenyszámban 3. helyen zárt Pintér Dóri (Határőr Dózsa SE) TT Leonard nyergében.

A halasi lovasok tehát biztató formát mutatnak a kiskunhalasi, május 1-i nemzetközi verseny előtt.

Archív képek