Bronzérmes lett a Halasi Tenisz Club (galéria)
Sport

Bronzérmes lett a Halasi Tenisz Club (galéria)

Kora este fejeződtek be a tenisz első osztályú csapatbajnoki mérkőzés küzdelmei az Erzsébet királyné téren, amelyet a nap folyamán többször eső áztatott. A házigazda Halasi Tenisz Club idén is a bronzéremért játszhatott és végletekig kiélezett csatákat követően 5:4 arányban legyőzte a pécsieket.

Leginkább az időjárás írta a tenisz első osztályú csapatbajnokság arany- és bronzmérkőzésének forgatókönyvét. A heves zápor nem sokkal ebéd után csapatott le az Erzsébet királyné térre, éppen akkor, amikor befejeződtek a páros mérkőzések. Az aranyért a Hoker-Fagyas SE és a Tálentum M.E.S.E. játszott egymással, míg a házigazda Halasi Tenisz Club a Pécs ellen meccselt a harmadik helyért. Ezen a találkozón már a duók meccse is hihetetlen izgalmakat hozott. Az egyes pályán Taskovics Teodor és Taskovics Gellért a harmadik játszmát 10:6-ra nyerve hozták a győzelmet. A kettes pályán a Csányi Szabolcs, Juhász Krisztián páros alulmaradt a pécsiekkel szemben. A hármas pályán szintén háromjátszmás volt, ott a Kovács Ádám, Maráczi Gergely kettős hozta ezt, így a párosok után 2:1-re vezetett a HTC.

A szünet hosszabbra nyúlt a vártnál, mivel a pályákon állt az esővíz. A továbbiakban is az időjáráshoz kellett leginkább alkalmazkodni a játékosoknak. Hol esett, hol elállt, a csapatok pedig minden alkalmat megragadtak. Ez még drámaibbá és izgalmasabbá tette az összecsapásokat. Az egyesekben aztán Vizi Zsombor, Taskovics Gellért és Juhász Krisztián felülmúlta ellenfelét, így gigászi küzdelem után a HTC 5:4-re nyert, így 2017 után 2018-ban is bronzérmes lett az első osztályú csapatbajnokságban. Az aranyéremért is hasonlóan izgalmas csatában, a Hoker-Fagyas SE diadalmaskodott 5:4 arányban. Az ünnepélyes eredményhirdetés a kora esti órákban volt. Képes beszámoló a kedd esti Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.

Fotó, videó: Gudmon Olivér