Büntetőkkel dőlt el a Dékáni-Krampusz Kupa sorsa (galéria)
Sport

Büntetőkkel dőlt el a Dékáni-Krampusz Kupa sorsa (galéria)

Nyolc csapat meccsel egymással a Dékáni-Krampusz Kupán, amelyen a halasi iskoláknak budapesti, kaposvári, kiskőrösi és kiskunfélegyházi ellenfelekkel kellett megküzdeni. A mérkőzésekre nem lehetett panasz, jó focit hozott az idei megméretés, amely első felvonása volt a halasi középiskolás kupáknak. A legjobb négybe a Dékáni és a Szilády került, mindkét csapat büntetőkkel vesztette el az érmekért játszott meccseket.

Papp Gyula főigazgató pontos kezdőrúgása indította útjára a labdát az idei Dékáni-Krampusz Kupán. A névadó intézmény sportcsarnokában a Bibó-gimnázium, a Szilády-gimnázium, a Tekó és a hazaiak mellett budapesti, kaposvári, kiskőrösi és kiskunfélegyházi csapatok sorakoztak fel. A focistákat és kísérőiket Fülöp Róbert polgármester köszöntötte, a dékánis diákok pedig egy kis ízelítőt mutattak be szalagavató táncukból. Ezután már a mérkőzéseké és a játékosok voltak a főszereplők. A nyolc csapat két négyes csoportban küzdött egymással.

A nyitómérkőzést magabiztosan nyerte a házigazda a kiskunfélegyháziak ellen, a dékánisok egészen a csoportgyőzelemig meneteltek. Ez azt jelentette, hogy a döntőben játszhattak a közönség nem kis örömére. Az ellenfél a másik kvartett bajnoka, a budapesti Szily Kálmán Műszaki Szakgimnázium volt. A rendes játékidőben nem esett gól, így következtek a büntetők. Ebben a fővárosiak voltak pontosabbak, így ők lettek az elsők. A bronzmeccset a Szilády játszhatta a kaposváriakkal. Ebben a párharcban is az idegek csatájában dőlt el a harmadik hely sorsa a kaposváriak javára. Különdíjat vehetett át a legjobb kapus Futó Bence (Dékáni),  legjobb hazai játékos Hajdú Hunor is.  Jöhet január közepén a Szilády-, január végén pedig a Rákóczi Kupa.(Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.)