Díjugrató Grand Prix-re készül Kiskunhalas
Sport

Díjugrató Grand Prix-re készül Kiskunhalas

Jelenleg még tart a kiskunhalasi Lovaspark felújítása, de a szervezők már javában készülnek a következő nagy versenyre. A lovasok naptárában pedig ott szerepel július utolsó hétvégéje: irány Kiskunhalas!

Röviden a GP versenyekről

A Grand Prix (GP) versenyek lényege, hogy egy lovas-ló páros egy verseny alkalmával csak egy GP számban indulhat, de egy lovas az általános szabályok szerint akár 3 lóval is indulhat, ha teljesítette a jogosultság feltételét.
Az indulási jogosultságot az adott versenyen kell megszereznie a párosnak, a kategóriának megfelelő (vagy annál magasabb), az előző két napon teljesített legalább egy befejezett pályával. A gyermek, az amatőr és a 25 év alatti valamint a felnőtt lovasok külön-külön kerülnek elbírálásra. A döntőket vasárnap rendezik, ahol extra pénzdíjak és tárgyjutalmak várják a győzteseket.

A GP több fordulós, melyeket más-más szervező bonyolítja, s mindegyik versenynek külön győztese van. A halasi lesz az év 5. fordulója, ami önmagában rangot ad a házigazdáknak, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesületnek, a Lovas és Szabadidő Központ Kft-nek és a helyszínnek.

Megújult környezetben, a megszokott szívélyes vendéglátással és szeretettel várnak minden versenyzőt, érdeklődőt, lovasbarátot!

Helyszín: Hirling József  Lovaspark, 6400 Kiskunhalas, Szabó Ervin utca 2/a
Időpont: 2018. július 26-29.

(támogatott írás)