Egy hét múlva GP a lovasparkban
Sport

Egy hét múlva GP a lovasparkban

Szinte hétről-hétre Kiskunhalason randevúznak a magyar díjugrató sport különböző szintű versenyzői. Az év egyik legrangosabb és nagy hazai lehetőség lesz számukra a jövő heti Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix III. Forduló a Hirling József Lovasparkban. A szervezők készülnek és várják a nézőket az ingyenesen látogatható eseményre.


Augusztus 16-19-e között rendezik meg Kiskunhalason az Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix Verseny III. Fordulót. A tét a szeptemberi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságra kvalifikálódás. Ennek megfelelően amatőr,  gyermek, ifjúsági, fiatal lovas kategóriákban mérik össze tudásukat a lovasok. Ugyanakkor a vasárnapi Grand Prix (GP) számokba jutás is a tétek között szerepe, amelyek extra díjazásúak. A szervező Lovas és Szabadidő Központ Kft. menedzsmentje hetek óta szervez, értekezik, hogy zökkenőmentes legyen a nagyszámú lovasok és lovak kiszolgálása és persze a szakszerű versenyfeltételek megteremtése. Jól haladnak tudtuk meg Rózsahegyi Róbert versenyigazgatótól a mai koordinációt követően.

Értekeznek a Grand Prix verseny szervezői

A Kiskunhalasra látogatók száma jelentősen megnő jövő hét csütörtöktől, ekkor érkeznek a lovasok - mondta Rózsahegyi Róbert. Több száz vendég érkezik városunkba. A lovasok mellett a kísérők, szurkolók is gyarapítják a létszámot, no meg a több mint 100 ló elhelyezése is komoly feladatot jelent. A részünkről minden rendben. Az adminisztráció, a pályák, az istállók előkészítése jól áll. Jövő hét péntektől négy napon át a legjobb magyar  lovasok versenyeznek a füves arénánkban. A közönség 26 versenyszámot láthat. Jellemzően reggel 8-kor kezdünk és késő délutánig tartanak a körök. Hétfőn a GP-k lesznek, igen méltányos pénzdíjakért. A 150 cm-en rendezendő felnőtt GP-n például az 1-6 helyezett 1,5 millió forinton osztozik és mivel ez a harmadik forduló, ugyanennyit az összetettért is szétosztanak egymás között. Nagyon várjuk a közönséget, mert sok halasi lovas is startol. A látogatók a megszokott magas színvonalú kiszolgálást kapják, a belépés ingyenes a lovasparkba - zárta rövid nyilatkozatát a versenyigazgató.