Első meccsét nyerte az UKSC (galéria)
Sport

Első meccsét nyerte az UKSC (galéria)

Megkezdte szereplését a megyei kézilabda-bajnokságban a Kiskunhalasi UKSC. Demeter Ádámék mindjárt egy kemény ellenféllel, a Balogh Tészta Tiszakécskével meccseltek a Horváth István Sportcsarnokban. Az első félidő első felében úgy tűnt, hogy simán nyer a pályaválasztó, de a második 30 perc tartogatott izgalmakat.

Egy erős kerettel vág neki az idei szezonnak a Kiskunhalasi UKSC. Ezúttal a Bács-Kiskun megyei bajnokságban szerepel a csapat, amely természetesen szeretne odaérni a dobogóra. Fiatal és rutinos játékosok egyaránt lehetőséget kaptak a Balogh Tészta Tiszakécske elleni találkozón: Az ellenfélről tudni lehetett, hogy kemény kézilabdát játszik és bizony mindig megkeserítik a riválisok dolgát. A Horváth István Sportcsarnokban lejátszott szombat délelőtti találkozó alaphangját Földesi Gyula gólja adta meg, majd nem sokkal később Horváth Czinger György is bevette a vendégek kapuját.

A vendégek első góljára négy percet kellett várni, ekkor Bagi László Márton büntetőből volt eredményes. A folytatásban gólerős kézilabdát mutatott az UKSC, a kécskeiek több alkalomal csak kiállítás árán tudták megállítani a halasiakat. Ennek az lett az eredménye, hogy a 19. percben 9-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Ebből az öt gólos előnyből, négy megmaradt a félidőig, igaz, egy UKSC hetes kapcsán vita volt azon, hogy vajon gól volt-e, vagy sem. A fizika törvényszerűségei alapján igen, de nézzék meg önök is a Halas TV felvételét majd a jelenetről. A félidőben 14-10-re vezetett a KUKSC.

A fordulás után mintha a halasiak az udvaron maradtak volna (a csapat nem ment be az öltözőbe, kihasználta a jó időt), ugyanis zsinórban négy gólt szerzett a Tiszakécske. Nem csoda, hogy időt kért Demeter Ádám és rákérdezett, játékosai miért kisasszony kézilabdát mutatnak a pályán. A gólcsendet a 42. percben Demeter András gólja törte meg. A vendégek szívósan küzdöttek, a halasiak pontatlanabbak voltak mint az első félidőben. Ennek ellenére a hajrában végképp eldönthették volna a két pont sorsát. Az 53. és az 55. perc között három gólos előnyt harcolt ki az UKSC, úgy tűnt, megvan a meccs. A kécskeiek még egy nagyot hajráztak, a hazaiak sietették a támadások befejezését, ami hibákat eredményezett és a vége előtt fél perccel egyetlen gólra olvadt az előny. Az utolsó halasi támadás kitartott a végéig, ráadásul egy időntúli hetest dobhatott a csapat. Ez kimaradt, de a győzelem így is sikerült. Kiskunhalasi UKSC - Balogh Tészta Tiszakécske 23-22.