Fazekas István nyerte az OB középdöntőt
Sport

Fazekas István nyerte az OB középdöntőt

Három napja folyik Budapesten a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, ahol több kiskunhalasi klub lovasa is nyeregbe szállt a különböző kategóriákban. A pénteki napon két remek eredményt is hoztak a mieink. Fazekas István Walterrel nyerte a középdöntőt és halasiakból álló Bács-Kiskun Megyei Csapat a negyedik helyen végzett. (címkép archív)

A díjugrató magyar bajnokságok történetében külön fejezetet írnak több mint félévszázada a halasi lovasok. Az utóbbi években megint erősödik a halasi klubok szereplése az OB-kon, amit az idei magyar bajokságban igazolnak eddig lovasaink. Fazekas István (Határőr Dózsa SE) a pénteki versenynapon a kétfordulós középdöntőt kiegyensúlyozott teljesítménnyel nyerte meg Walter nevű lovával.

Fazekas István és Walter a tiszetletkörben (2019-es OB, fotó Kovács Iván)

Fazekas István mindkét fordulóban verőhiba nélkül, a legrövidebb idő alatt teljesítette a 145 cm-es akadályokkal nehezített pályát Walterrel. A versenyszám egyúttal csapatversengést is jelentett, amiben Fazekas István a Bács-Kiskun Megyei csapat tagjaként lovagolt társaival. A Bács megyei csapatvégül éppen csak lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen fejezték be a versenyt. A megyei csapat tagjai valamennyien kiskunhalasi lovasok.

A negyedik helyezett Bács-Kiskun Megyei Csapat tagjai:

•    Füzér Gábor (JE T'AIME, Kiskunhalasi LTSE)
•    Nagy Sándor (E-INCEPTION, Határőr Dózsa)
•    Füzér Flóra (LADY GRÉTI, Kiskunhalasi LTSE)
•    Fazekas István (WALTER, Határőr Dózsa SE)