Grundbirkózó-versenyt rendeztek a Halasi Farkasok (galéria)
Sport

Grundbirkózó-versenyt rendeztek a Halasi Farkasok (galéria)

Több mint két évtized után rendeztek ismét grundbirkózó-versenyt városunkban. A Halasi Farkasok a Felsővárosi Általános Iskola harmadikos és ötödikes diákjainak biztosítottak lehetőséget arra, hogy megméressék magukat ebben a különleges sportágban. 

A kilencvenes évek közepén, második felében reneszánszát élte a grundbirkózás Kiskunhalason. Dósa István nemcsak könyvet írt erről az érdekes sportágról, hanem a tanítványaiból összeállított csapatok kilencszeres országos bajnoknak mondhatják magukat.  Az akkori versenyek hangulatát próbálta meg visszaidézni a Kiskunhalasi Birkózó Klub azzal, hogy megméretést szervezett grundbirkózásban. A Felsővárosi Általános Iskola diákjai a tanév eleje óta rendszeresen járnak, testnevelésóra keretein belül a Halasi Farkasokhoz. Velük tért vissza a sportág néhány  órára városunkba.

A harmadikos és ötödikes tanulók számára rendezett megméretést különlegessége volt, hogy valamennyi résztvevő éremmel gazdagodott. A versenyt megtekintette Szűcs Csaba alpolgármester, aki annak idején maga is kipróbálta ezt a sportágat. A mérkőzéseken Felhő Viktória válogatott birkózó, Európa- és világbajnoki résztvevő bíráskodott.  - A rendezvény a Tesco Ön választ mi segítünk programjának támogatásával valósult meg.  A cél az volt, hogy a gyerekek számára versenyzési lehetőséget biztosítsunk. Jó volt a hangulat, a diákok arcán pedig látszott, hogy élvezték minden pillanatát - tudtuk meg Csapi Antal elnöktől. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)