Győzelemmel kezdett a KFC II. (galéria)
Sport

Győzelemmel kezdett a KFC II. (galéria)

Pontosan olyan volt a Kiskunhalasi FC II. - Csólyospálos megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzés, mint a vasárnap késő délelőtti időjárás, változékony. A hazaiak gyakorlatilag már az első támadásból gólt kaptak, utána sokáig keresték a vendégjátékosok gyorsaságának az ellenszerét. Váratlan volt az egyenlítés és váratlan volt az is, amikor a halasiak átvették a vezetést. Ismét bebizonyosodott, hogy a győzelemhez nem elég csak kidolgozni a helyzeteket.

Azoknak a játékosoknak is lehetőséget akarnak adni a Kiskunhalasi FC-nél, akik kevesebbet kapnak helyet a megyei I. osztályú csapatban. A KFC II. a megyei III. osztály Közép-csoportjában kezdte meg a bajnoki szereplését, mégpedig a tavalyi ezüstérmes, a 19 győzelme mellett 2 döntetlent és 1 vereséget jegyző Csólyospálos ellen, hazai pályán. Úgy tűnik, hogy aki a kiírást készítette, nem nagyon szereti a vasárnap déli ebédet, mert a meccset 11.30 órától rendezték.

Már az első pillanatokban megtudhattuk, hogy mi volt az előző évi csólyosi kiváló szereplés titka. A 2. percben Telek János gyakorlatilag csak a játékvezetőt és saját játékostársait nem cselezte ki, úgy jutott el a hazai kapuig, ahol aztán nem hibázott. A folytatásban is a vendégek domináltak, helyzetekig is eljutottak, de újabb gólt nem született. Az első 45 perc utolsó negyedórájában azonban megemberelte magát a KFC és kissé váratlanul, de Simity Zoltán helyzetfelismerésének köszönhetően egyenlíteni tudott. Ekkor az időjárás is úgy döntött, hogy változtat, a fátyolfelhőt szakadó eső váltotta fel. Az eredmény azonban nem változott.

A szünet után is hol esett, holt elállt, aztán már a 60. perc tájékán a nézők is kibújhattak a fedezékükből. Láthatták, amint a csereként beálló Pocsai Ákos szemfüles gólt szerzett a 68. percben. A hátralévő időben még a kapufa is megzörrent, a KFC nagyon akarta a három pontot, a Csólyospálos nyomott, dominált, de nem sikerült az egyenlítés. Több alkalommal a vendégek kispadja - tegyük hozzá időnként joggal - reklamálta a játékvezető erélytelenségét egy-egy szabálytalanság okán. Közel 5 perces hosszabbítás után ért véget a találkozó. Kiskunhalasi FC II. - Csólyospálos 2-1. A győzelem nem érdemtelen, de a látottak alapján a vendégek rászolgáltak volna legalább az egy pontra.