Halasi nyerte az erős emberek versenyt
Sport

Halasi nyerte az erős emberek versenyt

Kutyás bemutató, erős emberek verseny és koncert a Hirling Lovasparkban. A lovasbázis üzemeltetője, a Lovas és Szabadidőközpont Kft. zászlajára tűzte, hogy a lovassportok mellett a város lakosságának és az érdeklődőknek egyéb szabadidős programokat is biztosít. Az első ilyen jellegű rendezvényt tartották vasárnap délután a Fazekas Mihály utcai létesítményben.

A Szentesi Wikfild K9 kutyaképző csapata kezdte a vasárnap délutáni szabadidős programot a Hirling József Lovaspark központi arénájában. A látványos fegyelmező gyakorlatok a csibészelés, a szituációs elemek nagy tetszést arattak a kilátogató közönség körében. A kutyabemutatót aztán az erős emberek versenye követte, ahol a mezőnyben Locskai József személyében (címképen) halasi sportolónak is szurkolhatott a nagyérdemű.

A Wikfild K9 kutyás csapat bemutatójának egy részlete

Öt versenyszámban mérték össze tudásukat az erős emberek. Nyolcan vágtak neki a férfias küzdelmeknek, amelyek között rönkemelés, autófelhúzás, nyeregtartás, kőgolyó felrakás és kamionhúzás szerepeltek. Az erős emberek nagy küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot és időnként az emberi teljesítőképesség határát súroló feladatmegoldásokat láthatott a közönség.

Az erős emberek és a szurkolóik

Az indulók között egy harminckét éves kiskunhalasi fiatalember, Locskai József az első versenyszámtól kezdve biztató eredményeket ért el és a végső siker sem maradt el, mert meggyőző fölénnyel nyert. Mint elmondta számított a sikerre és nagyon készült a halasi eseményre.  

Rönkemelés a Hirling József Lovaspark központi arénájában

Civilben a Halas Pajzsnál dolgozó biztonsági járőr elmondta, hogy korábban 12 évig díjugratóként versenyzett, aztán egy komoly lovas baleset után kényszerült abbahagyni szeretett sportját. Öt éve kezdett el a Titán Gym-nél edzeni és három éve vesz részt az erős emberek versenysorozatban és természetesen nagyon örült a hazai sikerének.

A rock koncert egyik emelkedett pillanata

Az erősember verseny halasi fordulójának végeredménye:

1. Locskai József
2. Jancsovics Tivadar
3. Gubicza Pál
4. Szép Sándor
5. Uszliher György
6. Tevncsányi Patrik
7. Zsilák Szilveszter
8. Habura Sándor

Az eseményt a makói  Hangovers and the Sober nevű rock zenét játszó csapat zárta. Halla Zoltán, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a jövőben hasonló a lovas sporton kívül eső programokat is szervez a Lovas és Szabadidőközpont Kft.

Kép-szöveg: Kovács Iván