Hazai érmek a Halas Kupán (galéria)
Sport

Hazai érmek a Halas Kupán (galéria)

Rekordszámú, közel 200 résztvevővel rendezték meg a IV. Halas Kupa nemzetközi birkózóversenyt a Dékáni-sportcsarnokban szombaton. A Kiskunhalasi Birkózó Klub szakmai munkájának elismerése az, hogy ezt a megméretést egy szinten emlegetik az országos bajnokságokkal. A legjobb honi egyesületek mellett Magyarkanizsáról és Zentáról is érkeztek versenyzők. A halasiak négy éremmel gazdagodtak.

Kiskunhalas ismét példát mutatott szervezésből, rendezésből. A IV. Halas Kupa nemzetközi birkózóverseny elnöke, Tihanics Tibor szerint az itteni klub megmutatta, hogyan kell profi módon lebonyolítani egy színvonalas megméretést. A szakember szerint a Halas Kupát egy szinten kell emlegetni a magyar bajnokságokkal. A versenyen 199-en indultak, az ünnepélyes megnyitón Bányai Gábor országyűlési képviselő kívánt sok sikert a résztvevőknek. Szűcs Csaba alpolgármester a házigazdák nevében azt mondta, hogy Kiskunhalas büszke a sikereire, az eredményeire és örömteli, hogy birkózásban egyre jelentősebb szerepet tölt be. 

A küzdelmek három szőnyegen zajlottak, több száz néző előtt, akik hangosan biztatták a birkózókat. A hazai klub hat versenyzőt nevezett. Mint ifj. Csapi Antaltól megtudtuk, a legfontosabb az, hogy olyan rangos ellenfelekkel találkozhatnak a tanítványai, amely elősegíti a fejlődésüket. Igaz, hogy ebben az életkorban még gyakrabban törik el a mécses egy-egy vereség után, de egy jó sportolónak ezt is tudnia kell kezelni. A halasiak nem vallottak szégyent. Szerbin Ákos aranyérmes volt, Posztobányi Kornél pedig a második helyet szerezte meg. Szécsényi Zalán és Virág Zétény pedig a harmadik helyen zárt. Zétény (a képen piros dresszben) vehette át a legjobb halasinak járó elismerést. Kalocsai Martin és Szuromi Zsombor nagyot küzdött de ezúttal nem nyertek érmet.