Hazai ezüstérmek az 51. Bibó Kupán (galéria)
Sport

Hazai ezüstérmek az 51. Bibó Kupán (galéria)

A hétvégi 51. Bibó Kupa Nemzetközi Középiskolás Kézilabda tornával már a második fél évszázadát nyitotta meg az országos, sőt európai  szinten is egyedülálló sorozat. A három napos sorozat végén a házigazdák mindkét csapata ezüstérmet érdemelt.

Pénteken délben elkezdődött és vasárnap kora délután ért véget az 51. Bibó Kupa Nemzetközi Kézilabda viadal, amelyen öt fiú és öt lány csapat mérkőzött a helyezésekért. A korábbi évek hagyományait követve körmérkőzéses rendszerben zajlott a patinás sorozat. Természetesen a legnagyobb érdeklődés és figyelem a Bibó István Gimnázium csapatainak teljesítményét kísérte.

Katkó Andrea és Lajkó Róbert tanítványai remekeltek a három nap alatt lejátszott négy-négy mérkőzésen. Mindkét együttes mindössze egy-egy vereséget szenvedett (Békéscsaba, Kecskemét), így megérdemelten szerezték meg a kupa 2. helyezését. A lányok és a fiúk is utolsó ellenfélként a székelyudvarhelyi gárdával mérkőztek és mindkét esetben igazi közönségszórakoztató játékkal, nagyarányú győzelmet arattak.

Eredmények:

Lányok

1. Békéscsaba

2. Bibó István Gimnázium

3. Makó

4. Székelyudvarhely

5. Budapest

Fiúk:

1. Kecskemét

2. Bibó István Gimnázium

3. Budapest

4. II. Rákóczi Szakgimnázium

5. Székelyudvarhely


A lányoknál a Békéscsaba volt az aranyérmes

Halasi különdíjasok: Molnár Viktor, Lekrinszki Dóra, Mózer Jázmin, Tóth Lili, Szekula Máté, Sendula Fanni, Földi Alex, Földes Bertold. (Összefoglaló a keddi Spprtmagazinban, további képek és beszámoló a szerdai Halasi Tükörben.)

Tóth István

Fotók: Anda Péter