Hazai győzelmek a Köszi Kupán (galéria)
Sport

Hazai győzelmek a Köszi Kupán (galéria)

Ismét rangos kézilabdatornát rendeztek a Horváth István Sportcsarnokban. A Köszi Kupa szervezője a Központi Református Általános Iskola, amely a néhai, 25 éven át sikeres Szűts Kupába lehelt újra életet. Négy lány és négy fiúcsapat küzdött egymással, bizony remek mérkőzéseket láthatott a publikum. Az már csak hab a tornán, illetve a tortán, hogy mindkét kategóriában hazai győzelem született.

Remek kézilabdatornákat rendezett évtizedekkel ezelőtt az akkori Szűts József Általános Iskola. A Szűts Kupa negyedszázadon át tartott, ám egyszercsak megszakadt a sorozat. A Központi Református Általános Iskola viszont nem hagyta veszni a hagyományt, ráadásul a kézilabda ismét egyre sikeresebb az intézménynek is köszönhetően, ezért nem volt kérdés a Köszi Kupa megrendezése. Az elnevezés az iskola becenevére utal - tudtuk meg a szervezőktől, akik négy fiú és négy lánycsapatot hívtak meg a Horváth István Sportcsarnokba. 

A fiúknál a Kiskunmajsa, a Kiskunfélegyháza, a Felsővárosi-iskola, valamint a házigazda meccselt egymással. A Kiskunhalasi UKSC-nek köszönhetően ismét népszerű a sportág a városban, ennek megfelelően remek mérkőzéseket láthattunk. A két halasi iskola külön figyelmet kapott a nézőktől. Ráadásul az utolsó mérkőzést éppen ez a két csapat vívta. A házigazda magabiztosan győzött (26-14), mindezekkel együtt sok szép megoldást láttunk a felsősöktől is. A kupát az egykori szűtsös játékos, a korosztályos válogatottságig is eljutó Benmiloud Yassine, a Ferencváros kézilabdázója adta át a hazaiaknak. A második helyen a Kiskunmajsa, harmadikon a Kiskunfélegyháza, negyediken pedig a Felsőváros végzett. A gólkirály 25 góllal Bíró Norbert (Központi) volt, a legtechnikásabb játékosnak pedig a felsős Ritter Regőt választották. A legjobb központis játékosnak járó elismerést Kiss Attila kapta meg.

A lányok mezőnyében a Székelyudvarhely, a Kiskőrös, a Zsombó és a Központi meccselt. Aki szereti a jó kézilabdát, az bizony sokszor elégedetten csettinthetett. Valamennyi csapat megmutatta, hogy lehet még reménye ennek a sportágnak Magyarországon. Kiemelkedtek a mezőnyből a hazaiak és a székelyudvarhelyiek, nem véletlen, hogy ők játszottak a csoportmeccsek során utoljára egymással. Az erdélyiek szinte végig vezettek, általában 1-2 gól volt a differencia. A második félidő közepén utolérte ellenfelét a hazai csapat, azonban a végjátékban jobban összpontosítottak a vendégek. A 20-18-as veresége ellenére, a korábbi meccsek eredményei okán a házigazda nyerte a kupát, a székelyudvarhelyiek, a kiskőrösiek, valamint a zsombóiak előtt. A gólkirálynő a 29 gólig jutó Ternyák Vanda (Központi) volt, a legjobb központis játékosnak járó elismerést Orbán Liza vehette át. A kupa zárszavában Bödecs Pál főigazgató megköszönte a résztvevőknek és jelezte, jövőre ismét várják majd a csapatokat. (További összefoglaló a keddi Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.)