Ilyen volt a Testvérvárosok Kupája (galéria)
Sport

Ilyen volt a Testvérvárosok Kupája (galéria)

Több mint száz nevező, közel ötven mérkőzés, izgalmak és emlékezés az elődökre. A Halasi Box Club már tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívó Tornát. A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában felállított ringben jó bunyót láthattak a kilátogató nézők, szakemberek és Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke is.

Volt egyszer egy remek társaság, egy eredményes klub a negyvenes, ötvenes, hatvanas években.  A Halasi Box Club a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Testvérvárosok Kupáján is megemlékezett egykori kiválóságairól. Dr. Viszmeg Sándor egykori maga is kiváló bokszoló volt, később éveken át a verseny orvosaként, alkalmanként pedig önkéntes edzőként segítette a megméretést. Éppen 100 esztendeje született Tóth Balázs, aki a klub legendás szakosztályvezetője volt. Nem lehetett már itt a díszpolgár Csenki Feri bácsi sem és Kincses Gyuri is a felhők mögül figyeli az eseményeket. Utóbbi két sportember nevét emlékdíj őrzi, amelyeket át is adtak a Testvérvárosok Kupáján.  A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában szombaton és vasárnap összesen közel félszáz mérkőzést rendeztek.

- Idén több mint száz versenyző nevezett a kupára, az ország minden részéből érkeztek ökölvívók hozzánk, a külföldieket idén a zentaiak képviselték- újságolta Varsányi Vera, a HBC elnöke, aki szerint nagy megtiszteltetés érte a halasiakat azzal, hogy ismét ellátogatott hozzájuk Erdei Zsolt. Az egykori világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke azt mondta, szükség van az ilyen versenyekre, ugyanis ezek nélkül nem lenne a sportágnak utánpótlása. A nézők és a szakemberek jó mérkőzéseket láthattak, a hazaiaknak kissé fájó lehet, hogy a vasárnapi döntőkbe már nem jutott versenyzőjük.  Viszont házigazdaként, szervezőként ismét helytálltak. (Részletek a keddi Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.)

Tóth Ferenc is szelfizett egyet Erdei Zsolttal