Két hazai csapatarany a Fazekas Kupán (galéria)
Sport

Két hazai csapatarany a Fazekas Kupán (galéria)

Már tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a névadó iskola a Fazekas Kupát. Idén a házigazdán kívül Dunapatajról, Izsákról, Szekszárdról és ès tíz év után újra a Gyomaendrődről érkeztek tornászok, hogy három korcsoportban összemérjék tudásukat. Két korosztályban is halasi aranyérem született.

A Fazekas Kupa jövőre jubileumot ünnepel, szerdán délelőtt már a tizenkilencedik alkalommal sorakoztak fel a tornászok a névadó intézmény tornacsarnokában. A B-kategóriás megméretés van aki számára a bemutatkozást jelentette a szerek világában, de természetesen voltak rutinosabb versenyzők is. A dunapatajiak, az izsákiak és a szekszárdiak már visszatérőknek számítanak, idén először Gergely Orsi vezetésével, tíz év után a gyomaendrődi fiatalok is elfogadták a szervezők meghívását. A csapatot betegség tizedelte, de mindenképpen szerettek volna részt venni a versengésen. A csapatokat Kárász Péter, a Fazekas Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte.

A legkisebbeknek két szeren, talajon és ugrásban, míg a többi korosztályban még gyűrűn is be kellett mutatni a gyakorlatokat. Az I. korcsoportban bemutatkoztak a Fazekas-iskola legfiatalabb tornászai (Szántó Lóránt, Kossik Gellért Csanád, Majoros Máté, Mester Benett, Kránicz Levente, Jakab Zoltán Tamás) is, akik az ötödik helyet szerezték meg. Itt az aranyérem Szekszárdra került, a Dunapataj, a Gyomaendrőd és az Izsák előtt sikerült megszerezni a győzelmet. 

A II. korcsoportban a Fazekas (Tislér Ádám, Tislér Bence, Macska Dominik, Máté Koppány, Juhász Ádám, Kajdocsi Noel) lett az első, egyéniben Macska Dominik győzött, Bozóki Dániel a második, Tislér Ádám a negyedik, Tislér Bence az ötödik, míg Máté Koppány a hatodik helyen zárt. A III-IV. korcsoportban is a Fazekas-iskola (Vincze László, Vincze Ákos, Ádám Levente, Tóth Péter, Vidra Dániel, Karai Kristóf, Mádai Gellért) nyert az Izsák, a Szekszárd és a Dunapataj előtt. Egyéni összetettben Vincze László győzött, Vincze Ákos harmadik, Ádám Levente negyedik volt. A csapatokat Tóth Péter, Tóth István és Mészáros Csaba készítette fel.