Lovas sikerek Balatonnál
Sport

Lovas sikerek Balatonnál

Balatonvilágoson rendeztek országos minősítő díjugrató versenyt a hétvégén, amelyen halasi lovasok is nyeregbe szálltak különböző kategóriákban. A kiskunhalasi LTSE és a Határőr Dózsa SE lovasai próbáltak szerencsét. Fazekas István és Füzér Gábor jóvoltából aranyérmeknek, Füzér Zsófinak köszönhetően ezüstnek örülhettek a lovas barátok. (címképen Füzér Gábor, archiv fotó)

A 2018. évre kiírt Díjugrató Országos verseny egyik minősülő helyszíne volt Balatonvilágos, melyen a versenyszámok az országos bajnokságra, a tenyészversenyre, a championátusra és a Némethy Bertalan regionális bajnokságra kvalifikáláshoz segíthettek lovasoknak.

Pénteken, a 120 cm-es nyitott számban Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Elise nevű lován végzett az első helyen. Szombaton a 110 cm ifjúsági versenyszámban a Kiskunhalasi  LTSE  lovasa,  Füzér Zsófi Mályva Virággal 2. lett. A szintén 110 cm-es, de már öt éves lovak között folyó versengésben Füzér Gábor (Kiskunhalasi  LTSE)  Á’Legard D Espoir nevű lovával első lett. Azután Füzér Gábor ismételni tudta sikerét egy 125 cm-es számban Filibert nyergében. A nyitott kört, amely időre ment, hibátlan lovaglással, két másodperces előnnyel nyerte meg a páros.

A Pulai Lovaspark SE által rendezett verseny zsűrijében egy halasi versenybíró,  Bölecz Virág Ráhel is részt vállalt. A halasi lovassportszerető közönség is találkozhat hamarosan a legjobb magyar díjugratókkal, hiszen július 26 és 29 között rendeznek országos minősítő versenyt és Grand Prix-t a Hirling József Lovasparkban.