Luca második volt: halasiak a Balaton-átúszáson
Sport

Luca második volt: halasiak a Balaton-átúszáson

Vas Luca a női mezőnyben a második helyen végzett az idei Balaton-átúszáson. A kiskunhalasi születésű sportolón kívül, ahogy azt már megszokhattuk többen is vállalkoztak a 2,6 illetve 5,2 kilométer leküzdésére városunk szülöttei közül. 

- Fontos cél volt, hogy mi ketten érjünk célba elsőként a női mezőnyben, büszke vagyok rá, hogy sikerült. Edzésnek és versenynek is remek volt a Balaton-átúszás, újra volt bennem egy kis versenydrukk, amit kifejezetten élveztem -nyilatkozta a közösségi oldalon Vas Luca, aki a női mezőny másodikjaként ért célba az idei Balaton-átúszáson. Már a 38. megméretés került be az évkönyvekbe, a  Révfülöp és Balatonboglár közötti táv 5,2 kilométeres volt.

A kiskunhalasi születésű sportoló mellett városunkból dr. Ladóczki Mária 2,6 kilométeren állt rajthoz, Knáb Tamás, dr. Kecskés István, dr. Tompa Szabolcs, Hartai Péter, Vándor Tamás, Bárdi Laura, Simon Tibor, Cseke Máté András, Koch Attila, Ádám Zsolt, Molnár Fárbás Katalin és Járvás Mónika teljesítette az 5200 méteres távot. Gratulálunk!

Fotó: Szegedi Úszó Egylet