Marica nénire emlékezünk
Sport

Marica nénire emlékezünk

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Paczolay Gyuláné, vagy ahogy mindenki ismerte Marica, a kiskunhalasi női kézilabdázás meghatározó alakja, legendája. A kiváló testnevelő, edző, szakember válogatottak egész sorát nevelte az elmúlt évtizedekben, halálával pótolhatatlan veszteség érte a kézilabdás társadalmat, Kiskunhalast.

- Én mindig az utánpótlásban, utánpótlásért dolgoztam, boldog voltam, ha egy-egy tanítványomat magasabb szintre segíthettem. Ennél jobban nem is lehetne jellemezni Paczolay Gyuláné, mindannyiunk Marica nénijének munkásságát. Ő nyilatkozta ezt nem mindennapi, legendás pályafutásáról a Hajrá, Halas!  sportalbumban. Nehéz lenne, sőt lehetetlen olyan halasi kézilabdás eseményt felidézni, amihez ne lett volna köze Marica néninek.

Szilády Kupa, Bibó Kupa, KAC, Kiskunhalas NKSE mind mind egy sikeres, eredményes életutat jelöl. Sziklai Andrea, Virincsik Anasztázia, Juhász Edina, Vörös Henrietta, Pastrovics Melinda is az ő tanítványa volt. Válogatottak egész sorát nevelte, sokszor amolyan pótanyaként is terelgette a lányokat a helyes útra. Nem volt olyan utánpótlás, vagy felnőttmérkőzés, ahol ne tűnt volna fel a lelátón. Tanácsaira, meglátásaira mindig szükség volt. A Városi Diáksport Bizottság elnöki feladatait is évtizedeken át látta el lelkesen,

Élete volt a kézilabda, amelyet több szakmai elismerés fémjelez. 2019-ben megkapta Bács-Kiskun Kézilabdázásáért díjat. De az igazi visszajelzés az volt a számára, amikor egy-egy tanítványa sikereket ért el és megköszönte neki. 

Halála pótolhatatlan veszteséget jelent nemcsak a sporttársadalomnak, hanem egész Kiskunhalasnak is. Paczolay Gyuláné 79 évet élt. Marica néni, nyugodj békében!