Megyei döntőbe jutott a Kertváros (galéria)
Sport

Megyei döntőbe jutott a Kertváros (galéria)

A Kertvárosi Általános Iskola volt a diákolimpia játékos sportverseny területi döntőjének. A házigazda mellett Vaskútról, Kiskunfélegyházáról és Kunszállásról érkeztek csapatok a megméretésre. A kertvárosiak végig remekül teljesítettek, valamennyi számot megnyerve jutottak tovább a megyei fináléba.

Évek óta jelentős szerepet játszik a diákolimpia játékos sportversenyében a Kertvárosi Általános Iskola. Volt, amikor az országos döntőben bizonyíthatott a csapat.  Nem véletlen, hogy idén a területi, a megyei döntőnek, sőt az országos elődöntőnek is házigazdája lehet az intézmény. Szerdán délelőtt négy csapat mérkőzött meg egymással, a tét a döntőbe jutás volt. A halasiak mellett vaskúti, kiskunfélegyházi és kunszállási csapatok érkeztek a területi döntőre. Versenyen kívül elindított a megméretésen egy második válogatottat is a Kertváros.

Nyolc feladat várt a versenyzőkre, ezek során gyorsaságban, ügyességben és állóképességben is helyt kellett állniuk az alsó tagozatos diákoknak. Volt ugrálókötelezés, akadálypálya, labdavezetés is a megméretések között. A kertvárosiak valamennyi fordulóban a legjobb időt teljesítették, így az összesítésben magabiztos győzelemet aratva jutottak tovább a megyei döntőbe. Nagy csata volt a második és a harmadik hely megnyerése érdekében, a Vaskútnak, valamint a Kiskunfélegyházának is azonos pontszáma volt. A helyezések sorsa a nyolcadik, utolsó körben, a kötélhúzás során dőlt el. Ebben a félegyháziak voltak a jobbak, így ők lettek a második továbbjutók, de a vaskútiaknak sem kell szomorkodniuk, mert ott lehetnek a megyei fináléban. A döntőre december 17-én kerül sor.